Otevřená a všem dostupná databáze povolání spravovaná
Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR

Povolání

Pivovarník a sladovník

Odborný směr:

Potravinářství a krmivářství

Odborný podsměr:

výroba nápojů

Kvalifikační úroveň:

Střední vzdělání s výučním listem tříleté (NSP 3)

Detailní informace

Alternativní názvy

Brewer and maltster,  Pracovník varny v pivovaru

Regulované povolání

Ne

ID jednotky práce

26

Datum zveřejnění

30. 9. 2008

Datum poslední aktualizace

11. 5. 2020

Charakteristika

Pivovarník a sladovník vyrábí slad zpracováním sladovnického ječmene a provádí odborné práce při výrobě piva.

Pracovní činnosti

  • Přejímka a kontrola základních surovin, přísad, pomocných látek a obalů.
  • Ošetřování, úprava a předběžné zpracování surovin.
  • Zpracování základních surovin pro výrobu piva (sladu, chmele, chmelového extraktu, surogátů).
  • Výroba sladu zpracováním sladovnického ječmene (máčení, klíčení, hvozdění, pražení, odkličování atd.).
  • Výroba mladiny.
  • Udržování a množení kvasničných kultur.
  • Kvašení mladiny a dokvašování mladého piva.
  • Filtrace, stabilizace, pasterace.
  • Řízení a obsluha chemicko-fyzikálních a biologicko-technologických procesů.
  • Stáčení piva do transportních obalů (KEG, lahve, plechovky, cisterny).
  • Testování kvality výrobku pomocí odpovídajícího testovacího vybavení a testovacích postupů i během výrobního procesu.
  • Skladování sladu, jeho ošetření, balení, expedice.
  • Skladování a expedice výrobků.
  • Čištění, dezinfekce, údržba a základní opravy technického vybavení.
  • Sanitace technologických, výrobních a balících linek.
  • Zaznamenávání a vyhodnocování technických údajů a podávání zpráv o výrobních procesech a výsledcích.

Příklady činností ze soukromého sektoru

Příklady činností nejsou vyčerpávající a žádným způsobem závazné, nejsou podkladem pro určování zaručené mzdy. Jsou zařazeny do 12-ti stupňové škály (viz obecná charakteristika tarifních stupňů ).

Text příkladu Tarifní stupeň
Řízení a kontrola dokvašování piva, přímé zásahy do dokvašovacího procesu podle smyslových a tlakových zjištění (kroužkování piva v tancích, kontrola a regulace tlaku v ležáckých tancích a stanovování způsobu řezání piv). 7
Řízení procesu filtrování piva na kombinovaných křemelinových filtračních linkách a stabilizační filtrací, regulací dávek křemeliny nebo perlitu dle stavu a druhu zákalů filtrovaného piva a průtokové rychlosti s následným dofiltrováním deskovými filtry, rozvádění piva k sudovým, tankovým a cisternovým odběrům. 7
Řízení plnicí automatické linky na stáčení piva do KEG sudů (horizontální i vertikální doprava prázdných i plných sudů, vícestupňové mytí vnitřku kyselinami příp. alkáliemi, izobarometrické plnění včetně automatické kontroly množství piva v sudech). 6
Řízení průtokových pasterizačních stanic, zapojených v plynulém výrobním procesu pasterizování piv před stáčením do sudů nebo láhví. Seřizování průběhu teplotní křivky v synchronizaci s proměnlivou rychlostí průtoku piva. 6
Automatické CIP čištění strojního zařízení, potrubních systémů (čištění na místě). 6
Spílání mladiny do kvasných kádí, zakvášení (rozmísťování mladiny do kvasných kádí podle stupňovitosti a objemu várky, úprava stupňovitosti mladiny řezáním, zajišťování zákvasné teploty a biologické bezinfekčnosti mladin, výběr kvasničných kmenů a stanovování jejich dávek). 5
Izobarometrické stáčení všech druhů piv do přepravních sudů na několika jehlových strojích. 5
Mletí sladu v soustavě čtyř i víceválcových šrotovacích stolic, řízení přísunu různých druhů sladů, míchání šrotů rozdílné granulace a jakosti a dávkování šrotů do zásobníku nebo vystíracího zařízení varen. 5
Hvozdění a pražení sladu. 4
Řízení procesu klíčení ječmene na humnech, vedení hromad k rovnoměrnému rozlušťování zrna podle jednotlivých stadií klíčení, povolování hromad, úprava jejich výšky podle druhu zpracovávaného ječmene a vyráběného sladu. 4
Sběr deky z kvasných kádí. 3

Kvalifikace k výkonu povolání

Školní vzdělání

Školní vzdělání definuje stupeň a obor vzdělání (prostřednictvím KKOV a RVP), který je nejvhodnějším nebo vhodným vzdělanostním základem pro výkon příslušného povolání/specializace povolání.

Název oboru Typ číselníku KKOV/RVP Kód Vhodnost
Střední vzdělání s výučním listem v oboru sladovník, pivovarník, pivovarnické práce KKOV 2957H nejvhodnější
Výrobce potravin RVP 29-51-H/01 nejvhodnější
Střední vzdělání s výučním listem v oboru biochemik pro lihovarskou výrobu a výrobu vín KKOV 2959H vhodná
Střední vzdělání s výučním listem v oboru sladovník, pivovarník, pivovarnické práce KKOV 2957E vhodná

Další vzdělání

Další vzdělávání zahrnuje např. profesní kvalifikace dle zákona č.179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání, akreditované vzdělávací kurzy (např. rekvalifikace) a další obecně uznávané kvalifikace, které vedou k získání požadované kvalifikace k výkonu daného povolání či specializace.

Profesní kvalifikace

  • Pracovník varny pivovaru ( 29-059-H )
  • Pracovník stáčíren piva ( 29-099-H )
  • Pracovník spilky a pivovarského sklepa ( 29-100-H )

Legislativní požadavky na způsobilost k výkonu povolání

Nezbytné (tj. povinné) požadavky na kvalifikační způsobilost osoby k výkonu povolání – tj. požadavky upravující vstup do povolání/specializace povolání. Tyto požadavky vycházejí z konkrétního legislativního předpisu.

povinné - Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví

Kompetenční požadavky k výkonu povolání

Seznam odborných znalostí a odborných dovedností klíčových pro výkon povolání.

Odborné dovednosti

Odborné dovednosti označují schopnost vykonávat určitou pracovní činnost nebo soubor pracovních činností. Jedná se tedy o schopnost aplikovat teoretické vědomosti v praxi.

Odborné dovednosti jsou vybrány z Centrální databáze kompetencí (CDK)

1 2 3 4 5 6 7 8
Příprava surovin pro výrobu piva a sladu
Výroba mladiny
Výroba mladého piva
Šrotování sladu
Vystírání sladového šrotu a rmutování díla
Čerpání mladiny do kvasných nádob
Úprava piva před stáčením
Sudování mladého piva
Ošetřování a uchovávání pivovarských kvasnic
Seřizování, ošetřování a údržba pivovarských strojů a zařízení
Sanitace zařízení stáčíren piva a zařízení pro úpravu piva před stáčením
Sanitace zařízení spilky a pivovarského sklepa
Provádění hygienicko-sanitační činnosti
Obsluha zařízení na výrobu sladu
Obsluha zařízení na výrobu piva
Provádění odběru vzorků při výrobě sladu a piva a smyslové posuzování jejich kvality
Posuzování hodnot parametrů kvasného procesu v pivovarnické výrobě
Posuzování kvality surovin a polotovarů pro výrobu piva
Vedení provozní dokumentace potravinářské výroby

Odborné znalosti

Odborné znalosti označují teoretické vědomosti požadované pro výkon povolání. Odborné znalosti jsou vybrány z Centrální databáze kompetencí (CDK).

1 2 3 4 5 6 7 8
potravinářská chemie
hygiena potravin
potravinářské suroviny, jejich skladování
technologie výroby piva a sladu
základní druhy strojů a zařízení v potravinářské výrobě
zásady správné hygienické a výrobní praxe
řízení alergenů
sanitační chemie
systémy a standardy kvality v potravinářství
bezpečnost práce a požární ochrana

Obecné dovednosti

Odborné kompetence obecné (průřezové) jsou souborem odborných požadavků potřebných pro výkon práce, které zcela výhradně nesouvisí s určitou profesí. Mají průřezový charakter a jsou uplatnitelné napříč obory (např. práce na PC).

Kvalifikační úroveň
1 2 3
Počítačová způsobilost
Právní povědomí
Jazyková způsobilost v češtině

Digitální kompetence

Digitální kompetence jsou souborem teoretických znalostí, praktických dovedností, schopností a postojů člověka nezbytných pro používání informačních a komunikačních technologií a digitálních médií k plnění pracovních úkolů.

Pro toto povolání nejsou digitální kompetence dosud zpracovány.


Měkké kompetence

Měkké kompetence (soft skills) jsou souborem požadavků potřebných pro kvalitní výkon práce nezávislých na konkrétní odbornosti, ale na komplexních schopnostech člověka. Jsou napříč obory přenositelné a uplatnitelné (např. tvořivé myšlení, komunikace, vedení lidí).

Kvalifikační úroveň
1 2 3 4 5
Uspokojování zákaznických potřeb
Výkonnost
Samostatnost
Řešení problémů
Objevování a orientace v informacích

Zátěže a rizika výkonu povolání

Vymezují obvykle se vyskytující druhy zátěže vyplývající z konkrétních pracovních podmínek. Přehled druhů zátěže a vymezení stupňů zátěže používaný v NSP vychází ze základních zákonných norem (tj. zákoníku práce a zákona o ochraně veřejného zdraví a prováděcích předpisů k nim).

Konkrétní pracovní podmínky a z toho vyplývající zdravotní způsobilost k výkonu povolání se vždy vztahují ke konkrétnímu zaměstnavateli a jeho pracovním podmínkám a mohou se odlišovat. Zdravotní způsobilost konkrétního zaměstnance pro konkrétního zaměstnavatele určuje dle platné legislativy poskytovatel pracovnělékařských služeb.

Stupeň zátěže
1 2 3 4
Zátěž chladem
Pracovní doba, směnnost
Zátěž teplem
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění
Celková fyzická zátěž
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny)
Zvýšené riziko úrazu pracovníka
Zátěž hlukem
Zátěž invazivními alergeny
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru
Zátěž chemickými látkami
Zátěž prachem
Zátěž vibracemi
Zvýšené riziko obecného ohrožení
Duševní zátěž
Práce ve výškách
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin
Zraková zátěž
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů
Zátěž ionizujícím zářením
Lokální zátěž jemné motoriky
Legenda:
  • 1. Stupeň zátěže (minimální zdravotní riziko)
    Faktor se při výkonu práce nevyskytuje nebo je zátěž faktorem minimální, vliv faktoru je ze zdravotního hlediska nevýznamný.
  • 2. Stupeň zátěže (únosná míra zdravotního rizika)
    Ze zdravotního hlediska je míra zátěže faktorem únosná, nepřekračuje limity stanovené předpisy, vliv faktoru je akceptovatelný pro zdravého člověka.
  • 3. Stupeň zátěže (významná míra zdravotního rizika)
    Úroveň zátěže překračuje stanovené limitní hodnoty expozice (zátěže), na pracovištích je nutná realizace náhradních technických a organizačních opatření, nelze vyloučit negativní vliv na zdraví pracovníků.
  • 4. Stupeň zátěže (vysoká míra zdravotního rizika)
    Úroveň zátěže vysoce překračuje stanovené limitní hodnoty expozice, na pracovištích musí být dodržován soubor preventivních opatření, častěji dochází k poškození zdraví.

Zdravotní způsobilost k výkonu povolání

Uvádí přehled onemocnění či postižení, která vylučují nebo omezují výkon práce. U každé jednotky práce se posuzuje, zda pro ni existují onemocnění či postižení, která jsou omezujícím nebo vylučujícím faktorem pro výkon povolání nebo specializaci povolání. Při určování zdravotních podmínek se vychází z pracovních činností, pracovních podmínek a dalších kritérií popsaných v jednotce práce.

Zdravotní způsobilost je v NSP hodnocena odborníky a posudkovými lékaři (zdravotní tým). Některé obory, skupiny povolání či konkrétní povolání jsou upraveny vlastní legislativou, jejíž požadavky nelze převést do stávajícího systému hodnocení zdravotní způsobilosti. V tomto případě nejsou zdravotní způsobilosti v NSP uvedeny vůbec, nebo jsou pouze informativní a jejich závazné stanovení se řídí příslušnou legislativou, popř. je při definování nutná spolupráce s oborovým posudkovým lékařem (např. Policie ČR, Hasičský záchranný sbor ČR, Armáda ČR apod.).

Uvedený výčet zdravotních způsobilostí omezujících nebo vylučujících výkon povolání je orientační. Výkon povolání je vždy závislý na přesném posouzení aktuálního zdravotního stavu. Zdravotní způsobilost konkrétního zaměstnance pro konkrétního zaměstnavatele určuje dle platné legislativy poskytovatel pracovnělékařských služeb.

Onemocnění omezující výkon povolání/specializace povolání

  • Onemocnění oběhové soustavy.
  • Poruchy termoregulace.
  • Onemocnění ledvin.
  • Závažná endokrinní onemocnění.
  • Závažná onemocnění dýchacích cest a plic.
  • Závažná onemocnění ledvin, močových cest.
  • Poruchy sluchu.
  • Chronické záněty středouší.
  • Tinnitus.
  • Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému.
  • Závažná chronická onemocnění kůže a spojivek.
  • Alergická onemocnění kůže, dýchacích cest a spojivek.
  • Pozitivní alergická anamnéza.
  • Imunodeficitní stavy.
  • Chronická onemocnění jater.
  • Poruchy vidění.
  • Onemocnění oběhové soustavy s funkčním omezením.
  • Chronická onemocnění dýchacích cest a plic s těžší poruchou funkce.
  • Závažná onemocnění páteře.
  • Závrať jakékoliv etiologie.
  • Duševní poruchy.
  • Poruchy chování.
  • Závažná psychosomatická onemocnění.
  • Epilepsie a jiná záchvatová onemocnění.
  • Závažná nervová onemocnění.
  • Nemoci pohybového systému, omezující pohyblivost a svalovou sílu.
  • Závažné stavy po úrazech či operacích pohybového systému.
  • Poruchy prokrvení končetin.

CZ - ISCO a mzdy

Klasifikace CZ-ISCO je národní statistická klasifikace vypracována na základě mezinárodního standardu International Standard Classification of Occupations (ISCO -08), jehož tvůrcem je Mezinárodní organizace práce (ILO). Pro pomoc se zařazením do klasifikace zaměstnání CZ-ISCO můžete kontaktovat metodické centrum pro klasifikaci zaměstnání CZ-ISCO https://www.ispv.cz/cz/Metodicke-centrum-CZ-ISCO.aspx na emailové adrese mcISCO@ispv.cz .

CZ-ISCO je statistickou klasifikací, pomocí níž můžeme sledovat např. mzdovou úroveň jednotlivých zaměstnání nebo strukturu zaměstnanosti. Výhodou klasifikace pro statistická zjišťování je její stálost a tudíž možnost srovnání zaměstnání na různých místech a v různém čase.

Hrubé měsíční mzdy v roce 2019 celkem

Sládci a sladovníci (CZ-ISCO 75153)

Střední hodnota mzdy v podnikatelské sféře byla 37 208 Kč a obvykle se pohybovala v rozmezí od 30 197 Kč do 45 185 Kč

Mzdová sféra zahrnuje oblasti soukromého sektoru, kde je zaměstnancům vyplácena mzda.