Otevřená a všem dostupná databáze povolání spravovaná
Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR

Specializace

Pivovarník a sladovník

Odborný směr:

Potravinářství a krmivářství

Odborný podsměr:

výroba nápojů

Nadřazené povolání:

Obsluha strojů a zařízení pro výrobu potravin

Kvalifikační úroveň:

Střední vzdělání s výučním listem (NSP 3)

Detailní informace

Alternativní nazvy

Brewer and maltster

Příbuzná povolání

Pracovník skladování a distribuce potravin , Pracovník příjmu surovin pro výrobu potravin , Pracovník výroby potravin

Regulované povolání

Ne

ID jednotky práce

26

Datum zveřejnění

30. 9. 2008

Charakteristika

Pivovarník a sladovník provádí odborné práce při výrobě piva a sladu.

Pracovní činnosti

  • Přejímka a kontrola základních surovin, přísad, pomocných látek a obalů.
  • Ošetřování, úprava a předběžné zpracování surovin.
  • Výroba sladu zpracováním sladovnického ječmene (máčení, klíčení, hvozdění, pražení, odkličování atd.).
  • Skladování sladu, jeho ošetření, balení, expedice.
  • Výroba mladiny.
  • Udržování a množení kvasničných kultur.
  • Kvašení mladiny a dokvašování mladého piva.
  • Filtrace, stabilizace, pasterace.
  • Stáčení piva do transportních obalů (KEG, lahve, plechovky, cisterny).
  • Skladování a expedice výrobků.
  • Čištění, dezinfekce, údržba a základní opravy technického vybavení.
  • Zaznamenávání a vyhodnocování technických údajů a podávání zpráv o výrobních procesech a výsledcích.
  • Testování kvality výrobku pomocí odpovídajícího testovacího vybavení a testovacích postupů i během výrobního procesu.

Příklady prací ze soukromého sektoru

Příklady prací nejsou vyčerpávající a žádným způsobem závazné. Jsou zařazeny do 12-ti stupňové škály (viz obecná charakteristika tarifních stupňů ).

Text příkladu Tarifní stupeň
Řízení procesu filtrování piva na kombinovaných křemelinových filtračních linkách a stabilizační filtrací, regulací dávek křemeliny nebo perlitu dle stavu a druhu zákalů filtrovaného piva a průtokové rychlosti s následným dofiltrováním deskovými filtry, rozvádění piva k sudovým, tankovým a cisternovým odběrům. 7
Vaření všech druhů piv ve čtyř a vícenádobových varnách. 7
Řízení a kontrola dokvašování piva, přímé zásahy do dokvašovacího procesu podle smyslových a tlakových zjištění (kroužkování piva v tancích, kontrola a regulace tlaku v ležáckých tancích a stanovování způsobu řezání piv). 7
Řízení procesu hlavního kvašení v CKT. 7
Dálkové řízení máčení a přečerpávání ječmene do klíčících skříní z panelu, kontrola seřizování teplot, automatické praní a kropení ječmene, odsávání oxidu uhličitého a dodržování předepsaných parametrů v jednotlivých partiích ječmene k dosahování stanovených stupňů naklíčení ve velkých sladovnách. 6
Sudování piva z kvasných kádí do ležáckých tanků. 6
Kontinuální výroba sladu posuvnou hromadou. 6
Spílání mladiny do kvasných kádí, zakvášení (rozmísťování mladiny do kvasných kádí podle stupňovitosti a objemu várky, úprava stupňovitosti mladiny řezáním, zajišťování zákvasné teploty a biologické bezinfekčnosti mladin, výběr kvasničných kmenů a stanovování jejich dávek). 6
Řízení výroby sladu z panelu ve sladovnách se skříňovým systémem klíčidel a hvozdů. 6
Řízení průtokových pasterizačních stanic, zapojených v plynulém výrobním procesu pasterizování piv před stáčením do sudů nebo láhví. Seřizování průběhu teplotní křivky v synchronizaci s proměnlivou rychlostí průtoku piva. 6
Řízení plnicí automatické linky na stáčení piva do KEG sudů (horizontální i vertikální doprava prázdných i plných sudů, vícestupňové mytí vnitřku kyselinami příp. alkáliemi, izobarometrické plnění včetně automatické kontroly množství piva v sudech). 6
Řízení poloautomatických stáčecích a uzavíracích monobloků nebo linek na plnění lahví nápoji, regulace tlaku, kontrola uzavírání lahví a odstraňování běžných poruch. 5
Obsluha propagační stanice (příprava prvního zákvasu z čisté kvasničné kultury). 5
Mletí sladu v soustavě čtyř i víceválcových šrotovacích stolic, řízení přísunu různých druhů sladů, míchání šrotů rozdílné granulace a jakosti a dávkování šrotů do zásobníku nebo vystíracího zařízení varen. 5
Izobarometrické stáčení všech druhů piv do přepravních sudů na několika jehlových strojích. 5
Hvozdění a pražení sladu. 4
Řízení procesu klíčení ječmene na humnech, vedení hromad k rovnoměrnému rozlušťování zrna podle jednotlivých stadií klíčení, vidrování maltomobily, povolování hromad, úprava jejich výšky podle druhu zpracovávaného ječmene a vyráběného sladu. 4
Chlazení mladiny na zákvasnou teplotu, provzdušňování v chladicích a dochlazovacích systémech. 4
Obracení (orání a větrání) hromad klíčícího ječmene na humně volně pojízdnými mechanickými obraceči na elektrický pohon a konečná ruční úprava podle stadia klíčení. 3
Sběr deky z kvasných kádí. 3
Základní sladovnické práce ve výrobě sladu a piva (např. nastírání zeleného sladu na hvozd, protahování pivních hadic a jejich dezinfekce, obsluha kalolisů na oddělování mladiny a kvasnic apod.). 3

Kvalifikace k výkonu povolání

Školní vzdělání

Školní vzdělání definuje stupeň a obor vzdělání (prostřednictvím KKOV a RVP), který je nejvhodnějším nebo vhodným vzdělanostním základem pro výkon příslušného povolání/specializace povolání.

Název oboru Typ číselníku KKOV/RVP Kód Vhodnost
Střední vzdělání s výučním listem v oboru sladovník, pivovarník, pivovarnické práce KKOV 2957H nejvhodnější
Střední vzdělání s výučním listem v oboru biochemik pro lihovarskou výrobu a výrobu vín KKOV 2959H vhodná
Střední vzdělání s výučním listem v oboru sladovník, pivovarník, pivovarnické práce KKOV 2957E vhodná

Kompetenční požadavky k výkonu povolání

Seznam odborných znalostí a odborných dovedností klíčových pro výkon povolání.

Odborné dovednosti

Odborné dovednosti označují schopnost vykonávat určitou pracovní činnost nebo soubor pracovních činností. Jedná se tedy o schopnost aplikovat teoretické vědomosti v praxi.

Odborné dovednosti jsou vybrány z Centrální databáze kompetencí (CDK)

Nutné
Výhodné
1 2 3 4 5 6 7 8
Obsluha zařízení na výrobu sladu
Seřizování, ošetřování a údržba pivovarských strojů a zařízení
Posuzování jakosti surovin a polotovarů pro výrobu piva
Obsluha zařízení na výrobu piva
Skladování vín, surovin pro jejich výrobu a vedlejších produktů
Řízení ovládacích panelů ve výrobě piva a sladu
Posuzování hodnot parametrů kvasného procesu v pivovarnické výrobě
Provádění odběru vzorků při výrobě sladu a piva a smyslové posuzování jejich jakosti
Příprava surovin pro výrobu piva a sladu
Volba technologických podmínek a parametrů v pivovarnické výrobě

Odborné znalosti

Odborné znalosti označují teoretické vědomosti požadované pro výkon povolání. Odborné znalosti jsou vybrány z Centrální databáze kompetencí (CDK).

Nutné
Výhodné
1 2 3 4 5 6 7 8
potravinářské suroviny, jejich skladování
technologie výroby piva a sladu
potravinářská chemie
hygiena potravin

Obecné dovednosti

Odborné kompetence obecné (průřezové) jsou souborem odborných požadavků potřebných pro výkon práce, které zcela výhradně nesouvisí s určitou profesí. Mají průřezový charakter a jsou uplatnitelné napříč obory (např. práce na PC).

Kvalifikační úroveň
1 2 3
Počítačová způsobilost
Numerická způsobilost
Ekonomické povědomí
Právní povědomí
Jazyková způsobilost v češtině

Měkké kompetence

Měkké kompetence (soft skills) jsou souborem požadavků potřebných pro kvalitní výkon práce nezávislých na konkrétní odbornosti, ale na komplexních schopnostech člověka. Jsou napříč obory přenositelné a uplatnitelné (např. tvořivé myšlení, komunikace, vedení lidí).

Kvalifikační úroveň
1 2 3 4 5
Efektivní komunikace
Kooperace (spolupráce) 
Kreativita
Flexibilita
Výkonnost
Samostatnost
Řešení problémů
Plánování a organizování práce
Celoživotní učení
Aktivní přístup
Zvládání zátěže
Objevování a orientace v informacích

Zátěže a rizika výkonu povolání

Vymezují obvykle se vyskytující druhy zátěže vyplývající z konkrétních pracovních podmínek. Přehled druhů zátěže a vymezení stupňů zátěže používaný v NSP vychází ze základních zákonných norem (tj. zákoníku práce a zákona o ochraně veřejného zdraví a prováděcích předpisů k nim).

Konkrétní pracovní podmínky a z toho vyplývající zdravotní způsobilost k výkonu povolání se vždy vztahují ke konkrétnímu zaměstnavateli a jeho pracovním podmínkám a mohou se odlišovat. Zdravotní způsobilost konkrétního zaměstnance pro konkrétního zaměstnavatele určuje dle platné legislativy poskytovatel pracovnělékařských služeb.

Stupeň zátěže
1 2 3 4
Zátěž chladem
Zátěž hlukem
Zátěž invazivními alergeny
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny)
Celková fyzická zátěž
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění
Zátěž teplem
Pracovní doba, směnnost
Zvýšené riziko úrazu pracovníka
Zátěž vibracemi
Zátěž prachem
Zátěž chemickými látkami
Zátěž ionizujícím zářením
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů
Zraková zátěž
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin
Lokální zátěž jemné motoriky
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách
Práce ve výškách
Duševní zátěž
Zvýšené riziko obecného ohrožení
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru
Legenda:
  • 1. Stupeň zátěže (minimální zdravotní riziko)
    Faktor se při výkonu práce nevyskytuje nebo je zátěž faktorem minimální, vliv faktoru je ze zdravotního hlediska nevýznamný.
  • 2. Stupeň zátěže (únosná míra zdravotního rizika)
    Ze zdravotního hlediska je míra zátěže faktorem únosná, nepřekračuje limity stanovené předpisy, vliv faktoru je akceptovatelný pro zdravého člověka.
  • 3. Stupeň zátěže (významná míra zdravotního rizika)
    Úroveň zátěže překračuje stanovené limitní hodnoty expozice (zátěže), na pracovištích je nutná realizace náhradních technických a organizačních opatření, nelze vyloučit negativní vliv na zdraví pracovníků.
  • 4. Stupeň zátěže (vysoká míra zdravotního rizika)
    Úroveň zátěže vysoce překračuje stanovené limitní hodnoty expozice, na pracovištích musí být dodržován soubor preventivních opatření, častěji dochází k poškození zdraví.

Zdravotní způsobilost k výkonu povolání

Uvádí přehled onemocnění či postižení, která vylučují nebo omezují výkon práce. U každé jednotky práce se posuzuje, zda pro ni existují onemocnění či postižení, která jsou omezujícím nebo vylučujícím faktorem pro výkon povolání nebo specializaci povolání. Při určování zdravotních podmínek se vychází z pracovních činností, pracovních podmínek a dalších kritérií popsaných v jednotce práce.

Zdravotní způsobilost je v NSP hodnocena odborníky a posudkovými lékaři (zdravotní tým). Některé obory, skupiny povolání či konkrétní povolání jsou upraveny vlastní legislativou, jejíž požadavky nelze převést do stávajícího systému hodnocení zdravotní způsobilosti. V tomto případě nejsou zdravotní způsobilosti v NSP uvedeny vůbec, nebo jsou pouze informativní a jejich závazné stanovení se řídí příslušnou legislativou, popř. je při definování nutná spolupráce s oborovým posudkovým lékařem (např. Policie ČR, Hasičský záchranný sbor ČR, Armáda ČR apod.).

Uvedený výčet zdravotních způsobilostí omezujících nebo vyučujících výkon povolání je orientační. Výkon pracovní pozice je vždy závislý na přesném posouzení aktuálního zdravotního stavu. Zdravotní způsobilost konkrétního zaměstnance pro konkrétního zaměstnavatele určuje dle platné legislativy poskytovatel pracovnělékařských služeb.

Onemocnění omezující výkon povolání/specializace povolání

  • Onemocnění oběhové soustavy.
  • Poruchy termoregulace.
  • Onemocnění ledvin.
  • Závažná endokrinní onemocnění.
  • Závažná onemocnění dýchacích cest a plic.
  • Závažná onemocnění ledvin, močových cest.
  • Poruchy sluchu.
  • Chronické záněty středouší.
  • Tinnitus.
  • Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému.
  • Závažná chronická onemocnění kůže a spojivek.
  • Alergická onemocnění kůže, dýchacích cest a spojivek.
  • Pozitivní alergická anamnéza.
  • Imunodeficitní stavy.
  • Chronická onemocnění jater.
  • Poruchy vidění.
  • Onemocnění oběhové soustavy s funkčním omezením.
  • Chronická onemocnění dýchacích cest a plic s těžší poruchou funkce.
  • Závažná onemocnění páteře.
  • Závrať jakékoliv etiologie.
  • Duševní poruchy.
  • Poruchy chování.
  • Závažná psychosomatická onemocnění.
  • Epilepsie a jiná záchvatová onemocnění.
  • Závažná nervová onemocnění.
  • Nemoci pohybového systému, omezující pohyblivost a svalovou sílu.
  • Závažné stavy po úrazech či operacích pohybového systému.
  • Poruchy prokrvení končetin.

CZ - ISCO a mzdy

Klasifikace CZ-ISCO je národní statistická klasifikace vypracována na základě mezinárodního standardu International Standard Classification of Occupations (ISCO -08), jehož tvůrcem je Mezinárodní organizace práce (ILO). Pro pomoc se zařazením do klasifikace zaměstnání CZ-ISCO můžete kontaktovat metodické centrum pro klasifikaci zaměstnání CZ-ISCO https://www.ispv.cz/cz/Metodicke-centrum-CZ-ISCO.aspx na emailové adrese mcISCO@ispv.cz .

CZ-ISCO je statistickou klasifikací, pomocí níž můžeme sledovat např. mzdovou úroveň jednotlivých zaměstnání nebo strukturu zaměstnanosti. Výhodou klasifikace pro statistická zjišťování je její stálost a tudíž možnost srovnání zaměstnání na různých místech a v různém čase.

Hrubé měsíční mzdy v roce 2017 celkem

Obsluha strojů na výrobu potravin a příbuzných výrobků (CZ-ISCO 8160)

Střední hodnota mzdy v podnikatelské sféře byla 22 582 Kč a obvykle se pohybovala v rozmezí od 15 241 Kč do 31 991 Kč

Mzdová sféra zahrnuje oblasti soukromého sektoru, kde je zaměstnancům vyplácena mzda.

Ochutnávači, degustátoři a kontroloři kvality potravin a nápojů a příbuzní pracovníci (CZ-ISCO 7515)

Střední hodnota mzdy v podnikatelské sféře byla 21 481 Kč a obvykle se pohybovala v rozmezí od 12 962 Kč do 34 695 Kč

Mzdová sféra zahrnuje oblasti soukromého sektoru, kde je zaměstnancům vyplácena mzda.