Otevřená a všem dostupná databáze povolání spravovaná
Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR

Povolání

Technik pro řízení výroby krmiv

Odborný směr:

Potravinářství a krmivářství

Odborný podsměr:

výroba krmiv a krmivářských výrobků

Kvalifikační úroveň:

Vyšší odborné vzdělání; Bakalářský studijní program (NSP 6)

Platové rozmezí:

27 000 Kč - 43 000 Kč

Detailní informace

Alternativní názvy

Krmivářský technik,  Krmivářský technik manažer provozu,  Manažer krmivářské výroby,  Vedoucí provozu výroby potravin,  Technical support for feed production management

Regulované povolání

Ne

ID jednotky práce

102309

Datum zveřejnění

5. 10. 2012

Charakteristika

Technik pro řízení výroby krmiv řídí a organizuje provoz na vymezeném technologickém úseku při zajišťování úkolů stanovených operativním plánem výroby nebo provozu podle obvyklých postupů, platných právních předpisů a s přesnými výstupy formou dispečerských příkazů.

Pracovní činnosti

  • Plánovaní a optimalizace využití materiálu, personálu, technologií a výrobních postupů v oblasti výroby krmných směsí a premixů.
  • Plánování a kontrola plnění plánů údržby a oprav strojů, zařízení a výrobních linek na výrobu krmných směsí a premixů.
  • Zpracování údajů pro komplexní řízení rozsáhlé výroby nebo provozních systémů.
  • Dispečerské řízení výroby krmných směsí a premixů v provozech s dalším vnitřním organizačním členěním.
  • Zajišťování optimalizace a provozuschopnosti výroby.
  • Operativní řešení nenadálých výrobních situací s cílem minimalizace výrobních prostojů.
  • Sledování a kontrola plnění výrobního programu, zaznamenávání odchylek.
  • Zajišťování a organizace procesu systému řízení kvality při výrobě krmných směsí a premixů.
  • Řízení vstupní, mezioperační a výstupní kontroly surovin, materiálů, polotovarů a výrobků v oblasti výroby krmných směsí a premixů.
  • Rozhodování o zastavení výroby či expedice.
  • Zajišťování kontroly dodržování technologické kázně.
  • Kontrola dodržování zásad bezpečnosti a hygieny práce a požární ochrany.
  • Vedení příslušné provozní dokumentace a záznamů.

Příklady činností ze soukromého sektoru

Příklady činností nejsou vyčerpávající a žádným způsobem závazné, nejsou podkladem pro určování zaručené mzdy. Jsou zařazeny do 12-ti stupňové škály (viz obecná charakteristika tarifních stupňů ).

Text příkladu Tarifní stupeň
Řízení a kontrola práce podřízených pracovníků v daném výrobním úseku. 9
Řízení příjmu, manipulace a skladování doplňkových látek a premixů pro další zpracování. 9
Řízení výroby krmných směsí a premixů dle technologických postupů. 9
Řízení příjmu, manipulace a skladování krmných surovin pro další zpracování. 9
Řízení technických a technologických zkoušek. 9
Řízení a organizace prací mistrů výrob s pevně danou technologií výroby krmných směsí a premixů, chodem strojního zařízení a přesně vymezenými pracovními operacemi a návaznostmi na další technologické a pracovní úseky. 9
Kontrola dodržování příslušných legislativních požadavků a norem. 9
Operativní kontrola výrobních postupů a plánů. 9

Kvalifikace k výkonu povolání

Školní vzdělání

Školní vzdělání definuje stupeň a obor vzdělání (prostřednictvím KKOV a RVP), který je nejvhodnějším nebo vhodným vzdělanostním základem pro výkon příslušného povolání/specializace povolání.

Název oboru Typ číselníku KKOV/RVP Kód Vhodnost
Bakalářský studijní program v oboru zootechnika KKOV 4103R nejvhodnější
Potravinářství RVP 29-41-N/xx nejvhodnější
Bakalářský studijní program ve skupině oborů chemické obory KKOV 14xxR vhodná
Bakalářský studijní program v oboru veterinární hygiena a ekologie KKOV 4302R vhodná
Bakalářský studijní program v oboru zemědělství KKOV 4131R vhodná

Další vzdělání

Další vzdělávání zahrnuje např. profesní kvalifikace dle zákona č.179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání, akreditované vzdělávací kurzy (např. rekvalifikace) a další obecně uznávané kvalifikace, které vedou k získání požadované kvalifikace k výkonu daného povolání či specializace.

Profesní kvalifikace

  • Samostatný technik pro řízení výroby v krmivářství ( 29-062-R )

Legislativní požadavky na způsobilost k výkonu povolání

Nezbytné (tj. povinné) požadavky na kvalifikační způsobilost osoby k výkonu pracovní pozice – tj. požadavky upravující vstup do povolání/specializace povolání. Tyto požadavky vycházejí z konkrétního legislativního předpisu.

doporučené - Zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví

Kompetenční požadavky k výkonu povolání

Seznam odborných znalostí a odborných dovedností klíčových pro výkon povolání.

Odborné dovednosti

Odborné dovednosti označují schopnost vykonávat určitou pracovní činnost nebo soubor pracovních činností. Jedná se tedy o schopnost aplikovat teoretické vědomosti v praxi.

Odborné dovednosti jsou vybrány z Centrální databáze kompetencí (CDK)

Nutné
Výhodné
1 2 3 4 5 6 7 8
Určování optimálního využívání výrobních a pracovních kapacit na pracovištích krmivářské výroby
Dispečerské řízení potravinářské a krmivářské výroby s náročnou organizací práce
Sestavování operativních plánů krmivářské výroby
Koordinace operativních plánů krmivářské výroby s ostatními útvary organiazce
Volba výrobních zařízení pro krmivářskou výrobu
Rozhodování o zastavení výroby či expedice krmiv
Navrhování opatření ke zvyšování kvality výroby krmných směsí a premixů
Kontrola plnění operativních plánů krmivářské výroby
Organizace údržby a oprav technologie výrobny krmných směsí
Zajišťování mezipodnikové kooperace v krmivářské výrobě
Koordinace průběhu a vazeb výrobních činností v krmivářské výrobě
Kontrola dodržování technologické kázně ve výrobně krmných směsí a premixů
Vedení provozní dokumentace krmivářské výroby
Dodržení sanitačních a hygienických předpisů

Odborné znalosti

Odborné znalosti označují teoretické vědomosti požadované pro výkon povolání. Odborné znalosti jsou vybrány z Centrální databáze kompetencí (CDK).

Nutné
Výhodné
1 2 3 4 5 6 7 8
technologie výroby krmných směsí
technologie výroby premixů a medikovaných krmiv
technologie výroby medikovaných krmiv
ekonomika a řízení krmivářské výroby
legislativa související s výrobou krmiv
systémy a standardy kvality v krmivářství
management pro střední manažery
logistika ve výrobě
krmivářské suroviny, jejich skladování
krmivářská chemie
doplňkové látky (aditiva), krmné suroviny, jejich skladování
základní druhy strojů a zařízení v krmivářské výrobě
hygiena výroby krmiv a výživy zvířat

Obecné dovednosti

Odborné kompetence obecné (průřezové) jsou souborem odborných požadavků potřebných pro výkon práce, které zcela výhradně nesouvisí s určitou profesí. Mají průřezový charakter a jsou uplatnitelné napříč obory (např. práce na PC).

Kvalifikační úroveň
1 2 3
Počítačová způsobilost
Numerická způsobilost
Ekonomické povědomí
Právní povědomí
Jazyková způsobilost v češtině
Jazyková způsobilost v angličtině

Měkké kompetence

Měkké kompetence (soft skills) jsou souborem požadavků potřebných pro kvalitní výkon práce nezávislých na konkrétní odbornosti, ale na komplexních schopnostech člověka. Jsou napříč obory přenositelné a uplatnitelné (např. tvořivé myšlení, komunikace, vedení lidí).

Kvalifikační úroveň
1 2 3 4 5
Samostatnost
Kooperace (spolupráce) 
Flexibilita
Řešení problémů
Plánování a organizování práce

Zátěže a rizika výkonu povolání

Vymezují obvykle se vyskytující druhy zátěže vyplývající z konkrétních pracovních podmínek. Přehled druhů zátěže a vymezení stupňů zátěže používaný v NSP vychází ze základních zákonných norem (tj. zákoníku práce a zákona o ochraně veřejného zdraví a prováděcích předpisů k nim).

Konkrétní pracovní podmínky a z toho vyplývající zdravotní způsobilost k výkonu povolání se vždy vztahují ke konkrétnímu zaměstnavateli a jeho pracovním podmínkám a mohou se odlišovat. Zdravotní způsobilost konkrétního zaměstnance pro konkrétního zaměstnavatele určuje dle platné legislativy poskytovatel pracovnělékařských služeb.

Stupeň zátěže
1 2 3 4
Pracovní doba, směnnost
Duševní zátěž
Zraková zátěž
Zátěž prachem
Zátěž hlukem
Zátěž chladem
Zátěž vibracemi
Lokální zátěž jemné motoriky
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách
Práce ve výškách
Zvýšené riziko úrazu pracovníka
Zvýšené riziko obecného ohrožení
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny)
Celková fyzická zátěž
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů
Zátěž ionizujícím zářením
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění
Zátěž invazivními alergeny
Zátěž chemickými látkami
Zátěž teplem
Legenda:
  • 1. Stupeň zátěže (minimální zdravotní riziko)
    Faktor se při výkonu práce nevyskytuje nebo je zátěž faktorem minimální, vliv faktoru je ze zdravotního hlediska nevýznamný.
  • 2. Stupeň zátěže (únosná míra zdravotního rizika)
    Ze zdravotního hlediska je míra zátěže faktorem únosná, nepřekračuje limity stanovené předpisy, vliv faktoru je akceptovatelný pro zdravého člověka.
  • 3. Stupeň zátěže (významná míra zdravotního rizika)
    Úroveň zátěže překračuje stanovené limitní hodnoty expozice (zátěže), na pracovištích je nutná realizace náhradních technických a organizačních opatření, nelze vyloučit negativní vliv na zdraví pracovníků.
  • 4. Stupeň zátěže (vysoká míra zdravotního rizika)
    Úroveň zátěže vysoce překračuje stanovené limitní hodnoty expozice, na pracovištích musí být dodržován soubor preventivních opatření, častěji dochází k poškození zdraví.

Zdravotní způsobilost k výkonu povolání

Uvádí přehled onemocnění či postižení, která vylučují nebo omezují výkon práce. U každé jednotky práce se posuzuje, zda pro ni existují onemocnění či postižení, která jsou omezujícím nebo vylučujícím faktorem pro výkon povolání nebo specializaci povolání. Při určování zdravotních podmínek se vychází z pracovních činností, pracovních podmínek a dalších kritérií popsaných v jednotce práce.

Zdravotní způsobilost je v NSP hodnocena odborníky a posudkovými lékaři (zdravotní tým). Některé obory, skupiny povolání či konkrétní povolání jsou upraveny vlastní legislativou, jejíž požadavky nelze převést do stávajícího systému hodnocení zdravotní způsobilosti. V tomto případě nejsou zdravotní způsobilosti v NSP uvedeny vůbec, nebo jsou pouze informativní a jejich závazné stanovení se řídí příslušnou legislativou, popř. je při definování nutná spolupráce s oborovým posudkovým lékařem (např. Policie ČR, Hasičský záchranný sbor ČR, Armáda ČR apod.).

Uvedený výčet zdravotních způsobilostí omezujících nebo vylučujících výkon povolání je orientační. Výkon pracovní pozice je vždy závislý na přesném posouzení aktuálního zdravotního stavu. Zdravotní způsobilost konkrétního zaměstnance pro konkrétního zaměstnavatele určuje dle platné legislativy poskytovatel pracovnělékařských služeb.

Onemocnění omezující výkon povolání/specializace povolání

  • Onemocnění oběhové soustavy.
  • Závažná endokrinní onemocnění.
  • Závažná onemocnění dýchacích cest a plic.
  • Závažná onemocnění ledvin, močových cest.
  • Poruchy sluchu.
  • Chronické záněty středouší.
  • Tinnitus.
  • Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému.
  • Chronická onemocnění dýchacích cest s poruchou funkce včetně alergických onemocnění a těžších funkčně významných deformit hrudníku.
  • Závažná chronická onemocnění kůže a spojivek.
  • Duševní poruchy.
  • Poruchy chování.
  • Závažná psychosomatická onemocnění.
  • Poruchy prokrvení končetin.

CZ - ISCO a mzdy

Klasifikace CZ-ISCO je národní statistická klasifikace vypracována na základě mezinárodního standardu International Standard Classification of Occupations (ISCO -08), jehož tvůrcem je Mezinárodní organizace práce (ILO). Pro pomoc se zařazením do klasifikace zaměstnání CZ-ISCO můžete kontaktovat metodické centrum pro klasifikaci zaměstnání CZ-ISCO https://www.ispv.cz/cz/Metodicke-centrum-CZ-ISCO.aspx na emailové adrese mcISCO@ispv.cz .

CZ-ISCO je statistickou klasifikací, pomocí níž můžeme sledovat např. mzdovou úroveň jednotlivých zaměstnání nebo strukturu zaměstnanosti. Výhodou klasifikace pro statistická zjišťování je její stálost a tudíž možnost srovnání zaměstnání na různých místech a v různém čase.

Hrubé měsíční mzdy v roce 2019 celkem

Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech (CZ-ISCO 3116)

Střední hodnota mzdy v podnikatelské sféře byla 34 280 Kč a obvykle se pohybovala v rozmezí od 22 613 Kč do 54 574 Kč

Mzdová sféra zahrnuje oblasti soukromého sektoru, kde je zaměstnancům vyplácena mzda.

Střední hodnota platu ve státní nebo veřejné organizaci byla 33 635 Kč a obvykle se pohybovala v rozmezí od 26 622 Kč do 43 021 Kč

Platová sféra zahrnuje oblasti, kde zaměstnancům náleží plat jako odměna za práci. Zaměstnavatelem jsou zákonem určené instituce - stát, obec, kraj, státní fond, příspěvková organizace nebo školská právnická osoba.

Technici dispečeři chemické výroby a pracovníci v příbuzných oborech (CZ-ISCO 31167)

Střední hodnota mzdy v podnikatelské sféře byla 37 287 Kč a obvykle se pohybovala v rozmezí od 26 692 Kč do 50 466 Kč

Mzdová sféra zahrnuje oblasti soukromého sektoru, kde je zaměstnancům vyplácena mzda.