Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 102576 |
Provozní organizuje a řídí a kontroluje provoz svěřeného úseku, koordinuje činnost úseku s ostatními úseky stravovacího nebo ubytovacího zařízení a plánuje, organizuje a kontroluje práci podřízených.
Odborný směr: | Pohostinství a cestovní ruch |
Odborný podsměr: | ubytování a hotelový provoz |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s maturitní zkouškou; Střední vzdělání s výučním listem i maturitní zkouškou |
Alternativní názvy: | Provozní pracovník stravovacího zařízení, Provozní pracovník ubytovacího zařízení, Provozář, Pracovník dohlížející nad obsluhujícím personálem, Dohlížející pracovník, Betriebs Arbeiter, Operating worker |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 16 808 Kč | 23 274 Kč | 48 368 Kč | 21 457 Kč | 32 455 Kč | 43 339 Kč |
Středočeský kraj | - | - | - | 22 484 Kč | 33 575 Kč | 41 807 Kč |
Jihočeský kraj | - | - | - | 21 644 Kč | 32 488 Kč | 40 225 Kč |
Plzeňský kraj | - | - | - | 21 697 Kč | 34 126 Kč | 42 332 Kč |
Karlovarský kraj | - | - | - | 21 637 Kč | 31 884 Kč | 41 090 Kč |
Ústecký kraj | - | - | - | 22 266 Kč | 32 464 Kč | 41 385 Kč |
Liberecký kraj | - | - | - | 24 342 Kč | 33 157 Kč | 41 192 Kč |
Královéhradecký kraj | - | - | - | 22 630 Kč | 33 574 Kč | 40 584 Kč |
Pardubický kraj | 19 847 Kč | 30 320 Kč | 45 336 Kč | 23 402 Kč | 33 651 Kč | 41 139 Kč |
Kraj Vysočina | - | - | - | 24 746 Kč | 33 982 Kč | 41 335 Kč |
Jihomoravský kraj | - | - | - | 22 436 Kč | 32 861 Kč | 41 702 Kč |
Olomoucký kraj | - | - | - | 20 544 Kč | 32 221 Kč | 41 720 Kč |
Zlínský kraj | - | - | - | 23 859 Kč | 33 186 Kč | 39 233 Kč |
Moravskoslezský kraj | - | - | - | 20 310 Kč | 32 243 Kč | 40 546 Kč |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
5151 | Vedoucí provozu stravovacích, ubytovacích a dalších zařízení | 25 338 Kč | 32 828 Kč |
51512 | Vedoucí provozu v ubytování, stravování a pohostinství (kromě školních jídelen a menz) | 23 528 Kč | 31 301 Kč |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
5151 | Provozní pracovníci stravovacích, ubytovacích zařízení, kanceláří a dalších zařízení | http://data.europa.eu/esco/isco/C5151 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Duševní zátěž | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Hotelnictví | 65-42-M/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) v oboru hotelnictví a turismus | 6542M |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Ekonomika a podnikání | 63-41-M/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) v oboru ekonomika a podnikání | 6341M | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s maturitní zkouškou ve skupině oborů gastronomie, hotelnictví a turismus | 65xxL | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) | xxxxM | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s maturitní zkouškou | xxxxK | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) ve skupině oborů gastronomie, hotelnictví a turismus | 65xxM |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h31.D.8114 | Zpracovávání požadovaných agend a evidencí v provozech poskytujících stravovací a ubytovací služby | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.C.2114 | Projednávání běžných záležitostí s kontrolními orgány státní správy | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.C.2116 | Vyřizování stížností a reklamací zákazníků | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.C.2115 | Projednávání objednávek a obchodních smluv s obchodními partnery i se zákazníky | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.8113 | Příprava podkladů a dokladů pro zpracovávání objednávek a pro uzavírání obchodních smluv | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.Z.1112 | Řízení a organizace pracovníků a činností k zabezpečení plynulého provozu svěřených úseků | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.3116 | Kontrola dodržování předpisů v oblasti hygieny, požární ochrany, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a vnitropodnikových směrnic či předpisů | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.5111 | Stanovování cen poskytovaných služeb či zboží (cenové kalkulace) | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.3118 | Kontrola jakosti a kvality poskytovaných služeb včetně správnosti jejich vykazování a účtování zákazníkům | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.C.1111 | Poskytování informací zákazníkům o nabízených službách a jejich cenách | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.3117 | Kontrola funkčnosti a bezpečnosti technického vybavení | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.Z.2013 | Organizování práce v provozu | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h31._.0011 | provoz ubytovacích zařízení | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32._.0001 | provoz restaurací, vináren a dalších zařízení veřejného stravování, související předpisy | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
k12._.0099 | hygienické předpisy | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l22._.0099 | předpisy a technické normy požární ochrany | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
i51._.0001 | management obecně | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 2 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 2 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 1 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Digitální kompetence |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-4 | |
1.1 | Prohlížení, vyhledávání a filtrování dat, informací a digitálního obsahu | 2 | |
5.3 | Kreativní využívání digitálních technologií | 2 | |
5.2 | Identifikace potřeb a výběr vhodných technologií | 2 | |
5.1 | Řešení technických problémů | 1 | |
4.4 | Ochrana životního prostředí | 1 | |
4.3 | Ochrana zdraví a duševní pohody | 1 | |
4.2 | Ochrana osobních dat a soukromí | 2 | |
4.1 | Ochrana zařízení | 1 | |
3.3 | Autorská práva a licence | 1 | |
3.2 | Integrace a přepracování digitálního obsahu | 2 | |
3.1 | Tvorba digitálního obsahu | 2 | |
2.4 | Netiketa | 1 | |
2.3 | Spolupráce prostřednictvím digitálních technologií | 2 | |
2.2 | Sdílení prostřednictvím digitálních technologií | 2 | |
2.1 | Interakce prostřednictvím digitálních technologií | 2 | |
1.3 | Správa dat, informací a digitálního obsahu | 2 | |
1.2 | Hodnocení dat, informací a digitálního obsahu | 2 | |
5.4 | Identifikace nedostatků v digitálních kompetencích | 1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c15_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 4 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 4 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 3 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.