Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 102303 |
Krmivářský technolog stanovuje komplexní technologické postupy krmivářských výrob nebo zajišťuje její technologickou přípravu.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | výroba krmiv a krmivářských výrobků |
Kvalifikační úroveň: | Bakalářský studijní program; Vyšší odborné vzdělání |
Alternativní názvy: | Krmivářský technolog, Food industry technologist, Manufacturing engineer, Výrobní technolog, Technická příprava výroby, Provozní technolog |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Jihočeský kraj | 24 912 Kč | 31 089 Kč | 49 255 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 26 484 Kč | 37 689 Kč | 61 701 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 30 015 Kč | 44 650 Kč | 60 664 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 21 971 Kč | 37 581 Kč | 56 904 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 26 747 Kč | 41 914 Kč | 64 793 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 24 664 Kč | 31 859 Kč | 50 021 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 28 252 Kč | 40 869 Kč | 60 111 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 25 640 Kč | 35 249 Kč | 54 447 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 28 339 Kč | 42 738 Kč | 67 661 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
3116 | Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech | 36 026 Kč | 37 954 Kč |
31163 | Chemičtí technici technologové, normovači a pracovníci v příbuzných oborech | 43 201 Kč | - |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
3116 | Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech | http://data.europa.eu/esco/isco/C3116 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zraková zátěž | x | x | ||
Duševní zátěž | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Potravinářství | 29-41-N/xx | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zootechnika | 4103R | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zemědělské inženýrství | 4101R |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zemědělská specializace | 4106R |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11.D.2321 | Stanovování komplexních technologických postupů a technických podmínek v celém rozsahu krmivářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3419 | Provádění technického dozoru na pracovištích krmivářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3120 | Kontrola dodržování technologických postupů v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i53.D.1001 | Analýza a měření spotřeby práce | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i53.D.1005 | Výpočty a rozbory norem, časů a tvorba normativů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.8321 | Zpracování technických podkladů o krmivářské výrobě pro marketingovou a obchodní činnost | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.5121 | Tvorba technicko-hospodářských norem v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.8221 | Vedení technické dokumentace pro nové a rozvojové výrobní programy v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1411 | Určování optimálního využívání výrobních a pracovních kapacit na pracovištích krmivářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11.Z.2141 | Zajišťování mezipodnikové kooperace v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11.Z.1211 | Operativní řešení organizačních a provozních problémů v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11.D.4321 | Provádění technických zkoušek nové technologie v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11.D.2221 | Volba výrobních zařízení pro krmivářskou výrobu | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
h43.D.2012 | Dodržení sanitačních a hygienických předpisů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e17._.0047 | technologie výroby premixů a medikovaných krmiv | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0010 | základní druhy strojů a zařízení v krmivářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0062 | systémy a standardy kvality v krmivářství | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0098 | legislativa související s výrobou krmiv | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0099 | ekonomika a řízení krmivářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0092 | hygiena výroby krmiv a výživy zvířat | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0003 | krmivářské suroviny, jejich skladování | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0004 | krmivářská chemie | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0091 | zásady správné hygienické a výrobní praxe | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0004 | sanitační chemie | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e13._.0012 | mlynářská technologie | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 3 |
b03 | Numerická způsobilost | 3 |
b04 | Ekonomické povědomí | 3 |
b05 | Právní povědomí | 2 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 4 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 4 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 4 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 4 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 4 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.