Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 30730 |
Technik pro řízení výroby potravin řídí a organizuje provoz na vymezeném technologickém úseku při zajišťování úkolů stanovených operativním plánem výroby nebo provozu podle obvyklých postupů, platných právních předpisů a s přesnými výstupy formou dispečerských příkazů.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | nezařazeno do odborného podsměru |
Kvalifikační úroveň: | Bakalářský studijní program; Vyšší odborné vzdělání |
Alternativní názvy: | Potravinářský technik, Potravinářský technik manažer provozu, Manažer potravinářské výroby, Vedoucí provozu výroby potravin, Technical manager of food production |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 29 209 Kč | 43 859 Kč | 63 453 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 31 597 Kč | 50 159 Kč | 71 788 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 29 160 Kč | 37 641 Kč | 62 748 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 34 971 Kč | 49 321 Kč | 70 761 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 22 474 Kč | 42 287 Kč | 64 047 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 34 708 Kč | 47 142 Kč | 69 406 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 30 044 Kč | 51 151 Kč | 70 037 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 33 772 Kč | 45 736 Kč | 68 934 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 26 685 Kč | 38 283 Kč | 56 684 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 26 308 Kč | 42 126 Kč | 74 226 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 30 539 Kč | 42 493 Kč | 57 795 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 28 744 Kč | 40 731 Kč | 58 050 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 27 652 Kč | 45 378 Kč | 75 034 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 33 256 Kč | 42 396 Kč | 63 368 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
3116 | Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech | 44 655 Kč | 39 105 Kč |
31167 | Technici dispečeři chemické výroby a pracovníci v příbuzných oborech | 48 933 Kč | - |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
3116 | Technici v chemickém inženýrství a příbuzných oborech | http://data.europa.eu/esco/isco/C3116 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž prachem | x | x | ||
Zátěž chemickými látkami | x | x | ||
Zátěž invazivními alergeny | x | x | ||
Zraková zátěž | x | |||
Duševní zátěž | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | x | ||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Potravinářství | 29-41-N/xx | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru chemie a technologie potravin | 2901R |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program ve skupině oborů chemické obory | 14xxR | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru průmyslová chemie a chemická technologie | 2831N | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru potravinářská technologie | 2931N | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru potravinářství | 2941N | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program ve skupině oborů technická chemie a chemie silikátů | 28xxR | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru ekonomika a management | 6208R |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11.Z.2130 | Koordinace potravinářské výroby s ostatními útvary organizace | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.2120 | Koordinace operativních plánů potravinářské výroby s ostatními útvary organiazce | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1920 | Dispečerské řízení potravinářské a krmivářské výroby s náročnou organizací práce | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1870 | Řízení kolektivu výzkumných a technických pracovníků v oblasti výroby potravin | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.2220 | Volba výrobních zařízení pro potravinářskou výrobu | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.2140 | Zajišťování mezipodnikové kooperace v potravinářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1210 | Operativní řešení organizačních a provozních problémů v potravinářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1110 | Koordinace průběhu a vazeb výrobních činností v potravinářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3320 | Kontrola plnění operativních plánů potravinářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1510 | Sestavování operativních plánů potravinářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.1410 | Určování optimálního využívání výrobních a pracovních kapacit na pracovištích potravinářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.2520 | Koordinace vstupní, výstupní a mezioperační kontroly v potravinářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.2521 | Implementace standardů v potravinářské výrobě | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.Z.2780 | Koordinace prací na řešení výzkumných a vývojových úkolů v oblasti výroby potravin | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.8110 | Vedení provozní dokumentace potravinářské výroby | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.5010 | Provádění hygienicko-sanitační činností v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11._.0005 | technologie potravinářské výroby | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0099 | ekonomika a řízení potravinářské výroby | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0095 | legislativa související s výrobou potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i51._.0013 | management pro střední manažery | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0002 | základní druhy strojů a zařízení v potravinářské výrobě | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h27._.0032 | logistika ve výrobě | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0061 | systémy a standardy kvality v potravinářství | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0003 | potravinářská chemie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0091 | zásady správné hygienické a výrobní praxe | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0006 | řízení alergenů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0004 | sanitační chemie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0002 | zdraví a hygiena při práci | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
k12._.0099 | hygienické předpisy | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 3 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 3 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 2 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 3 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 4 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 4 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.