Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 101919 |
Specialista poradenství a prodeje potravinářských surovin nabízí a prodává hotové potraviny, suroviny pro výrobu potravin, přídatných látek pro výrobu potravin a poskytuje odborné poradenství a odbornou pomoc zákazníkům.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | nezařazeno do odborného podsměru |
Kvalifikační úroveň: | Magisterský studijní program |
Alternativní názvy: | Food Sales representative, Obchodní zástupce potravinářských surovin, Produktový manažer pro potravinářské suroviny, Technical support engineer, Area food sales manager |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 48 062 Kč | 84 769 Kč | 144 670 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 49 477 Kč | 70 934 Kč | 118 534 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 40 721 Kč | 66 117 Kč | 119 479 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 45 360 Kč | 76 613 Kč | 124 226 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 38 101 Kč | 70 086 Kč | 132 491 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 41 592 Kč | 69 632 Kč | 109 665 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 36 119 Kč | 68 486 Kč | 121 046 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 44 956 Kč | 69 034 Kč | 114 083 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 44 257 Kč | 77 304 Kč | 127 795 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 42 847 Kč | 67 528 Kč | 112 366 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 35 143 Kč | 61 539 Kč | 108 102 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 42 017 Kč | 64 401 Kč | 99 137 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 40 778 Kč | 63 072 Kč | 127 506 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
2433 | Specialisté v oblasti prodeje a nákupu produktů a služeb (kromě informačních a komunikačních technologií) | 76 239 Kč | - |
24334 | Specialisté v oblasti prodeje a nákupu potravinářských a chemických produktů | 78 935 Kč | - |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
2433 | Specialisté v oblasti prodeje technických a lékařských produktů (kromě informačních a komunikačních technologií) | http://data.europa.eu/esco/isco/C2433 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Duševní zátěž | x | x | ||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program v oboru chemie a technologie potravin | 2901T |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program ve skupině oborů potravinářství a potravinářská chemie | 29xxT |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h14.D.2008 | Plánování prodeje a poradenství, zpracovávání rozborů efektivnosti prodeje potravinářských surovin, jednotlivých obchodních akcí nebo významných obchodních případů | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h14.C.6218 | Nabídka prodávaného zboží dle sortimentu spojená s odborným poradenstvím zákazníkovi | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h11.D.8224 | Vyhledávání a příprava podkladů pro uzavírání obchodních smluv, popř. pro obchodní jednání s obchodními partnery | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h11.D.3221 | Posuzování cenových nabídek dle jednotlivých obchodních případů a zpracovávání stanovisek k těmto cenovým nabídkám | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h14.D.3006 | Posuzování nabídek potravinářských surovin | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h14.D.1051 | Příprava podkladů pro uzavírání objednávek, zpracovávání podkladů pro reklamační řízení vedené s obchodními partnery | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h14.C.1822 | Poradenství při zpracovávání technologické a výrobní dokumentace k inovovaným výrobkům, včetně analýzy nebezpečí a stanovení ovládacích opatření v systému bezpečnosti potravin | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h11.C.2221 | Projednávání běžných záležitostí s obchodními partnery včetně reklamačního řízení | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11._.0099 | ekonomika a řízení potravinářské výroby | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0061 | systémy a standardy kvality v potravinářství | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h14._.0081 | zbožíznalství potravin | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0003 | potravinářská chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h11._.0022 | obchodní vyjednávání | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i41._.0021 | komerční právo, smluvně-závazkové vztahy, obchodní společnosti, obchodní zákoník | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0095 | legislativa související s výrobou potravin | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0091 | zásady správné hygienické a výrobní praxe | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0006 | řízení alergenů | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0004 | sanitační chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
k12._.0099 | hygienické předpisy | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 2 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 2 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 2 |
b05 | Právní povědomí | 2 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 3 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 3 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 4 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 5 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 4 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 4 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf