Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 101920 |
Krmivářský dělník provádí dle technologického postupu a pokynu nadřízeného přípravné, obslužné a manipulační práce při výrobě krmných směsí nebo výrobě premixů.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | výroba krmiv a krmivářských výrobků |
Kvalifikační úroveň: | Základní vzdělání; Střední vzdělání bez výučního listu; Střední vzdělání s výučním listem dvouleté |
Alternativní názvy: | General labourer, Pomocný dělník, Dělník v krmivářství, Dělník v krmivářské výrobě, Operátor v krmivářské výrobě |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 17 991 Kč | 25 423 Kč | 37 912 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 18 934 Kč | 25 901 Kč | 43 466 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 17 599 Kč | 27 466 Kč | 42 757 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 17 796 Kč | 27 233 Kč | 41 117 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 18 861 Kč | 31 904 Kč | 41 760 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 18 907 Kč | 28 785 Kč | 40 232 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 17 651 Kč | 22 693 Kč | 41 258 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 18 614 Kč | 27 165 Kč | 46 289 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 18 822 Kč | 27 032 Kč | 38 156 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 18 102 Kč | 28 103 Kč | 42 619 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 17 735 Kč | 27 722 Kč | 41 503 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 19 064 Kč | 27 365 Kč | 41 326 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 19 209 Kč | 29 640 Kč | 46 593 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 19 344 Kč | 27 388 Kč | 39 076 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
9329 | Ostatní pomocní pracovníci ve výrobě | 27 312 Kč | 29 499 Kč |
93291 | Manipulační dělníci ve výrobě | 31 793 Kč | 29 345 Kč |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
9329 | Pomocní pracovníci ve výrobě jinde neuvedení | http://data.europa.eu/esco/isco/C9329 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Celková fyzická zátěž | x | x | ||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | x | ||
Zátěž hlukem | x | x | ||
Zátěž prachem | x | x | ||
Zátěž chemickými látkami | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Zemědělství a lesnictví | 41-xx-E/xx | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem ve skupině oborů zemědělství a lesnictví | 41xxE |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Opravářské práce | 41-55-E/01 | ||
RVP | Potravinářská výroba | 29-51-E/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru zemědělec, zemědělské práce | 4151E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru opravář zemědělských strojů, opravářské práce | 4155E |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e17.A.0005 | Příjem, vzorkování a skladování krmných surovin, doplňkových látek, premixů | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17.A.0004 | Obsluha pytlovací a balicí linky krmivářských hotových výrobků | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17.A.0002 | Paletování krmivářských hotových výrobků | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.B.2010 | Řízení ovládacích panelů v krmivářské výrobě | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c11.A.6140 | Balení a expedice krmiv | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.B.4012 | Seřizování, ošetřování a údržba strojů a zařízení při výrobě krmiv | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17.A.0003 | Odvoz krmivářských hotových výrobků do skladu nebo na expedici | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17.A.0006 | Zacházení s medikovanými premixy | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17.D.0008 | Příprava výroby krmných směsí a premixů u složitých výrobních procesů | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6004 | Vzorkování doplňkových látek a premixů | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6005 | Vzorkování volně ložených a pytlovaných krmiv | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3109 | Kvalitativní posouzení krmných surovin | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.A.5112 | Provádění hygienicko-sanitační činnosti | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e17._.0047 | technologie výroby premixů a medikovaných krmiv | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0001 | krmivářství | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0092 | hygiena výroby krmiv a výživy zvířat | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e17._.0062 | systémy a standardy kvality v krmivářství | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e17._.0010 | základní druhy strojů a zařízení v krmivářské výrobě | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0091 | zásady správné hygienické a výrobní praxe | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0004 | sanitační chemie | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0002 | zdraví a hygiena při práci | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Digitální kompetence |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-4 | |
2.2 | Sdílení prostřednictvím digitálních technologií | 1 | |
2.3 | Spolupráce prostřednictvím digitálních technologií | 1 | |
4.3 | Ochrana zdraví a duševní pohody | 1 | |
4.4 | Ochrana životního prostředí | 1 | |
5.1 | Řešení technických problémů | 1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c15_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 1 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 2 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 1 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 1 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.