Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 103533 |
Zpracovatel ryb zabíjí, kuchá, opracovává sladkovodní i mořské ryby a následně zpracovává výrobky z ryb, které dále konzervuje, balí a připravuje pro distribuci.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | zpracování masa, masných výrobků a ryb |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Alternativní názvy: | Fish processor |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Ústecký kraj | 29 320 Kč | 41 636 Kč | 49 966 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 20 545 Kč | 34 867 Kč | 45 618 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 29 630 Kč | 36 752 Kč | 48 725 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
7511 | Zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci | 32 287 Kč | - |
75119 | Ostatní zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci | 30 062 Kč | - |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
7511 | Zpracovatelé masa, ryb a pracovníci v příbuzných oborech | http://data.europa.eu/esco/isco/C7511 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Pracovní doba, směnnost | x | x | ||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž hlukem | x | x | ||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž teplem | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Výrobce potravin | 29-51-H/01 | ||
RVP | Rybář | 41-53-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru chovatel zvířat, chovatelské a zpracovatelské práce | 4153H | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru potravinář, potravinářské práce | 2951H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Zemědělec - farmář | 41-51-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru zemědělec, zemědělské práce | 4151H | ||
KKOVTypeEnum.3 | Zemědělec-farmář | 4151H01 |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11.A.6299 | Příprava a úprava ryb před dalším zpracováním | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c15.A.6002 | Zpracování ryb až po hotové rybí výrobky | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.1099 | Rozmrazování, kuchání, filetování, vykosťování a další úprava ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6300 | Marinování a solení ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6307 | Zpracování marinovaných a solených ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c15.A.6005 | Konzervace a skladování ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c16.A.8037 | Provádění zooveterinárních opatření v chovech ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c15.A.6003 | Expedice produktů zpracovny ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.8110 | Vedení provozní dokumentace potravinářské výroby | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.5009 | Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11._.0023 | technologie zpracování ryb | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0022 | konzervárenská technologie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0002 | základní druhy strojů a zařízení v potravinářské výrobě | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0061 | systémy a standardy kvality v potravinářství | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0091 | zásady správné hygienické a výrobní praxe | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0006 | řízení alergenů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0004 | sanitační chemie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0018 | bezpečnost práce a požární ochrana | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0002 | zdraví a hygiena při práci | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 2 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 1 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 2 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.