Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 102605 |
Hodnotitel vína je schopen rozpoznat, ohodnotit a popsat různé druhy vín.
Odborný směr: | Zemědělství a veterinární péče |
Odborný podsměr: | rostlinná výroba |
Další odborné podsměry: | výroba nápojů |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 36 857 Kč | 44 682 Kč | 91 214 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 28 614 Kč | 42 761 Kč | 62 893 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 23 655 Kč | 46 104 Kč | 53 594 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 26 702 Kč | 34 574 Kč | 54 957 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 32 393 Kč | 41 746 Kč | 54 491 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
7515 | Ochutnávači, degustátoři a kontroloři kvality potravin a nápojů a příbuzní pracovníci | 37 154 Kč | - |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
7515 | Ochutnávači, degustátoři a kontroloři jakosti potravin a nápojů | http://data.europa.eu/esco/isco/C7515 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Zátěž teplem | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Zahradník | 41-52-H/01 |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
c12.D.3049 | Posouzení vzhledu, vůně a chuti roztoku | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.6101 | Senzorické posuzování vín | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.A.7015 | Pěstování révy vinné | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3048 | Komplexní posouzení vín | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
c12.D.3047 | Bodové ohodnocení vín | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
c12.C.6001 | Slovní popis vín | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
c12.C.3051 | Prezentace vín | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
c12._.0010 | zásady a postupy hodnocení vín | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j16._.0002 | mikrobiologie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0003 | potravinářská chemie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0016 | vinohradnictví | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e15._.0032 | vinařství | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 0 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 2 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 2 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 2 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 3 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 3 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 4 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 0 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 2 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf