Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 102483 |
Pracovník výroby hotových pokrmů zpracovává průmyslovým způsobem potraviny živočišného i rostlinného původu a zhotovuje z nich hotové pokrmy.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | nezařazeno do odborného podsměru |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Alternativní názvy: | Operator of Ready-to-Eat Meals Production |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 23 211 Kč | 30 744 Kč | 42 937 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 21 873 Kč | 32 195 Kč | 51 801 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 17 436 Kč | 27 333 Kč | 35 717 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 22 298 Kč | 31 697 Kč | 42 543 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 25 120 Kč | 44 145 Kč | 51 365 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 26 171 Kč | 35 136 Kč | 42 337 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 16 783 Kč | 22 905 Kč | 33 340 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 19 587 Kč | 28 330 Kč | 38 387 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 22 559 Kč | 30 305 Kč | 39 605 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 21 544 Kč | 30 076 Kč | 38 564 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
8160 | Obsluha strojů na výrobu potravin a příbuzných výrobků | 28 999 Kč | - |
81601 | Obsluha strojů na zpracování a konzervování masa a ryb | 26 770 Kč | - |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž teplem | x | x | ||
Zátěž chladem | x | x | ||
Zraková zátěž | x | x | ||
Celková fyzická zátěž | x | x | ||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | x | ||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | x | ||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Výrobce potravin | 29-51-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru konzervář, konzervárenské práce | 2958H | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce | 6552H | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru potravinář, potravinářské práce | 2951H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru potravinář, potravinářské práce | 2951E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru konzervář, konzervárenské práce | 2958E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce | 6552E |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11.A.2090 | Tepelné opracování masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.2092 | Výroba konzerv | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.3145 | Příprava a úprava surovin před zpracováním | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6050 | Balení, označování a expedice potravinářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6125 | Plnění a uzavírání konzerv a polokonzerv | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6126 | Skladování konzerv a polokonzerv | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e16.A.6003 | Skladování ovoce a zeleniny | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e16.A.6306 | Příprava zeleninových polotovarů pro výrobu omáček | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.3011 | Příprava teplých pokrmů podle receptur | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.B.1055 | Tepelné opracování konzerv a polokonzerv | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.B.1056 | Chlazení a označování konzerv a polokonzerv po tepelném opracování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11.B.1057 | Obsluha strojního a technologického vybavení při výrobě konzerv a polokonzerv | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.B.2002 | Řízení ovládacích panelů pro výrobu konzervovaných výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.B.1010 | Obsluha technologických zařízení v provozu | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.B.1012 | Obsluha velkokapacitních kuchyňských strojů na výrobu pokrmů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.2920 | Dodržení sanitačních a hygienických předpisů včetně kritických bodů (HACCP) | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.8120 | Vedení provozní dokumentace v potravinářské výrobě | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.D.2011 | Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.D.3011 | Přejímka potravinářských surovin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0002 | základní druhy strojů a zařízení v potravinářské výrobě | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0005 | technologie potravinářské výroby | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0022 | konzervárenská technologie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0008 | zásady BOZP | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 0 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 1 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 2 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 1 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 2 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 3 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 2 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 2 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 2 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 3 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 2 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 0 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 2 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf