Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 101933 |
Kuchař teplé kuchyně provádí samostatně kompletní práce na úseku teplé kuchyně v gastronomických provozech.
Odborný směr: | Pohostinství a cestovní ruch |
Odborný podsměr: | pohostinství |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Alternativní názvy: | Přípravář teplých pokrmů, Kuchař pro přípravu teplé kuchyně |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 15 755 Kč | 19 278 Kč | 32 642 Kč | 21 381 Kč | 25 525 Kč | 34 170 Kč |
Středočeský kraj | - | - | - | 20 810 Kč | 24 981 Kč | 31 794 Kč |
Jihočeský kraj | - | - | - | 20 925 Kč | 24 850 Kč | 31 058 Kč |
Plzeňský kraj | - | - | - | 21 185 Kč | 25 226 Kč | 34 159 Kč |
Karlovarský kraj | - | - | - | 20 443 Kč | 24 346 Kč | 32 434 Kč |
Ústecký kraj | - | - | - | 20 190 Kč | 24 166 Kč | 31 982 Kč |
Liberecký kraj | - | - | - | 20 605 Kč | 24 191 Kč | 30 415 Kč |
Královéhradecký kraj | - | - | - | 21 090 Kč | 25 124 Kč | 31 896 Kč |
Pardubický kraj | 15 706 Kč | 21 925 Kč | 30 804 Kč | 21 108 Kč | 24 719 Kč | 30 211 Kč |
Kraj Vysočina | - | - | - | 20 843 Kč | 24 655 Kč | 30 655 Kč |
Jihomoravský kraj | 15 064 Kč | 18 534 Kč | 32 399 Kč | 20 607 Kč | 24 640 Kč | 32 343 Kč |
Olomoucký kraj | 14 976 Kč | 21 350 Kč | 30 787 Kč | 20 310 Kč | 25 039 Kč | 31 910 Kč |
Zlínský kraj | - | - | - | 20 425 Kč | 24 214 Kč | 28 768 Kč |
Moravskoslezský kraj | - | - | - | 20 381 Kč | 24 113 Kč | 29 971 Kč |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
5120 | Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři | 19 341 Kč | 24 699 Kč |
51201 | Kuchaři (kromě šéfkuchařů) | 19 994 Kč | 25 221 Kč |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž teplem | x | x | ||
Zátěž chladem | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Duševní zátěž | x | x | ||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | x | ||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Kuchař - číšník | 65-51-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce | 6552H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce | 6552E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař-číšník, práce ve společném stravování | 6551H | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař-číšník, práce ve společném stravování | 6551E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem ve skupině oborů gastronomie, hotelnictví a turismus | 65xxE |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h31.B.1014 | Nakládání s inventářem | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.3011 | Příprava teplých pokrmů podle receptur | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.1002 | Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracovávání | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.3091 | Zpracování a úprava polotovarů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.6001 | Skladování potravinářských surovin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.A.3092 | Příprava moučníků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.D.2011 | Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.D.3011 | Přejímka potravinářských surovin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.1001 | Příprava surovin pro výrobu jídel | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.7011 | Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.B.1010 | Obsluha technologických zařízení v provozu | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h32.A.3031 | Příprava teplých nápojů | 2 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.5009 | Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.D.3210 | Charakteristika dietního stravování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h31.Z.2012 | Organizování práce v gastronomickém provozu | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
h32._.0021 | technologie vaření a dalších prací v kuchyni, recepty pro různá jídla | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 1 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 2 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 1 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 2 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 3 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 3 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 3 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 3 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 0 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 3 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.