Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 30496 |
Inspektor zemědělské a potravinářské inspekce specialista zpracovává metodiku a koncepci státního odborného dozoru a zajišťuje státní odborný dozor nad bezpečností, zdravotní nezávadností a jakostí potravin, surovin k jejich výrobě a zemědělských výrobků.
Odborný směr: | Povolání vyřazená z kategorického třídění pro svoji neaktuálnost |
Odborný podsměr: | státní správa |
Kvalifikační úroveň: | Magisterský studijní program |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Středočeský kraj | 47 138 Kč | 67 346 Kč | 81 240 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 37 315 Kč | 49 723 Kč | 86 408 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 36 338 Kč | 56 669 Kč | 92 013 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 34 226 Kč | 52 887 Kč | 88 080 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 33 884 Kč | 43 385 Kč | 66 920 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 34 561 Kč | 46 671 Kč | 73 068 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 37 109 Kč | 45 578 Kč | 72 015 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 39 405 Kč | 60 150 Kč | 95 608 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 32 456 Kč | 45 320 Kč | 72 516 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 33 504 Kč | 51 244 Kč | 78 246 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 36 652 Kč | 52 874 Kč | 77 080 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
2145 | Chemičtí inženýři a specialisté v příbuzných oborech | 57 047 Kč | - |
21455 | Chemičtí inženýři kontroly a řízení kvality, chemičtí inženýři laboranti a specialisté v příbuzných oborech | 49 328 Kč | - |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Duševní zátěž | x | x | ||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program v oboru chemie a technologie potravin | 2901T |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program ve skupině oborů zemědělství a lesnictví | 41xxT | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program ve skupině oborů ekonomie | 62xxT | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program ve skupině oborů právo, právní a veřejnosprávní činnost | 68xxT | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program ve skupině oborů potravinářství a potravinářská chemie | 29xxT |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
i21.D.2591 | Zpracovávání metodik, koncepcí a pravidel dozoru v oblasti bezpečnosti, zdravotní nezávadnosti a jakosti potravin, surovin k jejich výrobě a zemědělských výrobků, včetně zpracovávání metodik dozoru nad vstupy do zemědělství a půdy | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.D.3592 | Vykonávání inspekcí a kontrol zdravotní nezávadnosti, bezpečnosti a jakosti potravin, surovin k jejich výrobě a zemědělských, mydlářských, saponátových a tabákových výrobků | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.D.3593 | Provádění kontroly správnosti označování zemědělských a potravinářských výrobků, v rámci výkonu státního odborného dozoru nad jejich bezpečností a zdravotní nezávadností | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.D.3595 | Sledování, posuzování a vyhodnocování vývoje kvality a zdravotní nezávadnosti zemědělských a potravinářských výrobků, v rámci výkonu zemědělské a potravinářské inspekce | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.D.3596 | Vykonávání státní inspekce nebo dozoru nad dodržováním zásad správné výrobní a správné laboratorní praxe v oblasti potravin, potravinových surovin a výrobků | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.D.6591 | Analyzování výsledků inspekční, dozorové a kontrolní činnosti v oblasti zemědělské a potravinářské inspekce, včetně návrhů opatření | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.D.8591 | Vedení příslušné dokumentace k provádění státního odborného dozoru nad bezpečností, zdravotní nezávadností a jakostí potravin a zemědělských výrobků | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
i21.Z.2591 | Koordinování výkonu zemědělské a potravinářské inspekce, v rámci zajišťování státního odborného dozoru nad bezpečností, zdravotní nezávadností a jakostí potravin a zemědělských výrobků | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
i21._.0059 | státní dozor a inspekce v oblasti zemědělství a potravinářství | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.