Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 30832 |
Samostatný vinohradník a vinař koordinuje proces pěstování révy vinné a výroby vína.
Odborný směr: | Zemědělství a veterinární péče |
Odborný podsměr: | rostlinná výroba |
Kvalifikační úroveň: | Bakalářský studijní program; Vyšší odborné vzdělání |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Středočeský kraj | 23 545 Kč | 42 107 Kč | 64 718 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 26 706 Kč | 33 038 Kč | 52 478 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 30 279 Kč | 40 347 Kč | 54 436 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 32 277 Kč | 46 935 Kč | 65 215 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
3142 | Technici v oblasti zemědělství, rybářství a vodohospodářství (kromě úpravy a rozvodu vody) | 41 379 Kč | 37 747 Kč |
31423 | Zahradní technici | - | 33 948 Kč |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
3142 | Technici v oblasti zemědělství a rybářství | http://data.europa.eu/esco/isco/C3142 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž teplem | x | x | ||
Zátěž chladem | x | x | ||
Zátěž chemickými látkami | x | x | ||
Zátěž invazivními alergeny | x | x | ||
Celková fyzická zátěž | x | x | ||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | x | ||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | x | ||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | x | ||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Zemědělství | 41-31-N/xx | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zahradnické inženýrství | 4108R |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zemědělské inženýrství | 4101R | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru fytotechnika | 4102R | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru zahradnictví | 4144N | ||
KKOVTypeEnum.1 | Vyšší odborné vzdělání v oboru zemědělství | 4131N |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e15.D.8122 | Vedení vinařské evidence | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3925 | Výběr vhodných odrůd | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.2413 | Stanovení optimálního termínu ochrany | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.Z.1400 | Řízení prací ve vinici v době vegetace | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.Z.1401 | Řízení sklizně hroznů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.Z.1402 | Řízení technologie zpracování hroznů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.4002 | Rozměření pozemků pro výsadbu vinic | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.Z.1403 | Řízení technologického procesu výroby vína | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c11.Z.2400 | Organizace soutěží | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.A.6102 | Chemická analýza vín | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.C.3050 | Prezentace vín včetně prezentace v cizím jazyce | 4 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h13.C.3051 | Uzavírání obchodních smluv | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h13.D.5400 | Kalkulace cen, příprava podkladů pro fakturaci | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.6101 | Senzorické posuzování vín | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3055 | Určování chorob a škůdců révy vinné a ochrana proti nim | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3921 | Posuzování půdy pro pěstování révy, kvality sazenic a procesu růstu a zrání hroznů | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.A.7026 | Řez révy vinné | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3923 | Posouzení kvality půdy, odběr vzorků pro rozbor | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
c12._.0008 | ampelografie | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0010 | zásady a postupy hodnocení vín | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0016 | vinohradnictví | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e15._.0032 | vinařství | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0009 | choroby a škůdci rostlin a ochrana proti nim | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0019 | ekonomika, řízení a plánování ve vinařství | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 3 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 2 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 3 |
b05 | Právní povědomí | 3 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 2 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 4 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 4 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 4 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 4 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 4 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 4 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 4 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 5 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 5 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 4 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 4 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 4 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 4 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 4 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 4 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.