Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.1 | 30831 |
Specialista vinohradník a vinař řídí, organizuje a stanovuje koncepční záměry a koordinuje proces pěstování révy vinné a výroby vína.
Odborný směr: | Zemědělství a veterinární péče |
Odborný podsměr: | rostlinná výroba |
Kvalifikační úroveň: | Magisterský studijní program |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 30 910 Kč | 54 435 Kč | 107 514 Kč | 38 512 Kč | 50 476 Kč | 66 314 Kč |
Středočeský kraj | - | - | - | 35 627 Kč | 45 303 Kč | 53 232 Kč |
Jihočeský kraj | 31 163 Kč | 45 927 Kč | 68 922 Kč | 37 146 Kč | 46 755 Kč | 53 802 Kč |
Plzeňský kraj | - | - | - | 36 810 Kč | 45 226 Kč | 52 612 Kč |
Ústecký kraj | - | - | - | 33 216 Kč | 45 100 Kč | 54 836 Kč |
Liberecký kraj | - | - | - | 33 582 Kč | 42 917 Kč | 52 255 Kč |
Královéhradecký kraj | 40 968 Kč | 54 626 Kč | 62 486 Kč | 39 000 Kč | 47 147 Kč | 56 765 Kč |
Pardubický kraj | 45 260 Kč | 53 123 Kč | 64 251 Kč | 35 256 Kč | 45 339 Kč | 53 375 Kč |
Kraj Vysočina | - | - | - | 36 174 Kč | 43 874 Kč | 52 917 Kč |
Jihomoravský kraj | - | - | - | 33 366 Kč | 41 163 Kč | 53 038 Kč |
Olomoucký kraj | - | - | - | 35 085 Kč | 47 819 Kč | 54 096 Kč |
Zlínský kraj | 31 614 Kč | 49 938 Kč | 86 382 Kč | 33 072 Kč | 42 496 Kč | 48 642 Kč |
Moravskoslezský kraj | - | - | - | 34 855 Kč | 45 538 Kč | 52 984 Kč |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
2132 | Specialisté v oblasti zemědělství, lesnictví, rybářství a vodního hospodářství | 51 574 Kč | 46 299 Kč |
Kód podskupiny | Název podskupiny v ESCO | URL - podskupiny v ESCO |
---|---|---|
2132 | Specialisté v oblasti zemědělství, lesnictví a rybářství | http://data.europa.eu/esco/isco/C2132 |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž teplem | x | x | ||
Zátěž chladem | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | x | ||
Duševní zátěž | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program v oboru zahradnické inženýrství | 4108T |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Magisterský studijní program v oboru zemědělské inženýrství | 4101T | ||
KKOVTypeEnum.1 | Bakalářský studijní program v oboru zemědělství | 4131R |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e15.D.8122 | Vedení vinařské evidence | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3925 | Výběr vhodných odrůd | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.2413 | Stanovení optimálního termínu ochrany | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c11.Z.2400 | Organizace soutěží | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.C.3050 | Prezentace vín včetně prezentace v cizím jazyce | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.2410 | Určování postupů pěstování a produkce při vinohradnické a vinařské produkci | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c11.D.2411 | Rozhodování o technologických postupech | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.2412 | Rozhodování o vhodných stanovištích pro pěstování révy vinné | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.5401 | Stanovování investiční a provozní náročnosti vinohradnické a vinařské produkce | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c11.D.5402 | Vyhodnocení výsledků produkce | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.6101 | Senzorické posuzování vín | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12.D.3055 | Určování chorob a škůdců révy vinné a ochrana proti nim | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
c12._.0007 | pedologie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j17._.0001 | botanika | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
j14._.0011 | biochemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
i51._.0015 | management pro podnikatele | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0008 | ampelografie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0010 | zásady a postupy hodnocení vín | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0003 | potravinářská chemie | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11._.0095 | legislativa související s výrobou potravin | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
h12._.0050 | marketing a reklama v rostlinné výrobě | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0016 | vinohradnictví | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e15._.0032 | vinařství | 7 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
c12._.0019 | ekonomika, řízení a plánování ve vinařství | 6 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 2 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 2 |
b03 | Numerická způsobilost | 2 |
b04 | Ekonomické povědomí | 3 |
b05 | Právní povědomí | 2 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 2 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 4 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 4 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 3 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 4 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 4 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 4 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 4 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 5 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 4 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 4 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 4 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 4 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 4 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 4 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 4 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.