Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 101165 |
Pracovník výroby lahůdek zpracovává potraviny rostlinného i živočišného původu a zhotovuje z nich lahůdkářské výrobky.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | nezařazeno do odborného podsměru |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 23 211 Kč | 30 744 Kč | 42 937 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 21 873 Kč | 32 195 Kč | 51 801 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 17 436 Kč | 27 333 Kč | 35 717 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 22 298 Kč | 31 697 Kč | 42 543 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 25 120 Kč | 44 145 Kč | 51 365 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 26 171 Kč | 35 136 Kč | 42 337 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 16 783 Kč | 22 905 Kč | 33 340 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 19 587 Kč | 28 330 Kč | 38 387 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 22 559 Kč | 30 305 Kč | 39 605 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 21 544 Kč | 30 076 Kč | 38 564 Kč | - | - | - |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Středočeský kraj | 17 388 Kč | 28 170 Kč | 37 030 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 26 064 Kč | 33 245 Kč | 43 783 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 19 804 Kč | 25 416 Kč | 29 924 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 24 634 Kč | 32 983 Kč | 45 586 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
8160 | Obsluha strojů na výrobu potravin a příbuzných výrobků | 28 999 Kč | - |
7511 | Zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci | 25 004 Kč | - |
75119 | Ostatní zpracovatelé masa, ryb a příbuzní pracovníci | 24 357 Kč | - |
81609 | Obsluha ostatních strojů a zařízení na výrobu, zpracování, uchování potravin a příbuzných výrobků | 29 496 Kč | - |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | x | ||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce | 6552H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru potravinář, potravinářské práce | 2951E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce | 6552E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru potravinář, potravinářské práce | 2951H |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e16.D.3014 | Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu lahůdkářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.B.1154 | Tepelné opracování polotovarů pro výrobu lahůdek | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.A.6308 | Příprava zeleninových polotovarů pro výrobu lahůdkářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.A.6302 | Výroba aspiků, majonéz a remulád | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.A.6304 | Výroba lahůdkářských salátů, pomazánek a krémů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.A.6305 | Výroba plněných baget, chlebíčků, obložených mís a kusových výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.B.1151 | Obsluha strojů a zařízení pro zpracování a balení lahůdek | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3907 | Posuzování jakosti surovin, polotovarů a výrobků při výrobě potravinářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.A.6034 | Uchovávání, balení a expedice lahůdek | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.C.3015 | Prodej lahůdek | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.5001 | Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16.D.8123 | Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji lahůdek | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e14._.0013 | technologie výroby pekařských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0022 | konzervárenská technologie | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0021 | technologie zpracování masa a výroba masných výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e12._.0034 | technologie zpracování mléka a výroba mléčných výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.1 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0005 | technologie potravinářské výroby | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 1 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 2 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 3 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 3 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 2 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 3 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 3 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 3 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.