Typ JP ID
WorkUnitTypeEnum.1 101930

Kuchař

Kuchař samostatně připravuje, upravuje a podává studená i teplá jídla.

Odborný směr: Pohostinství a cestovní ruch
Odborný podsměr: pohostinství
Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s výučním listem tříleté
Podřízené specializace:
Regulovaná jednotka práce: Ne

Pracovní činnosti

  • Spolupráce při objednávání, přejímce, přezkušování, skladování a konzervaci zboží.
  • Sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů.
  • Součinnost při zjišťování nákladů.
  • Příprava a úprava produktů a pokrmů.
  • Aranžování bufetů a banketů, vydávání pokrmů.
  • Zpracování a úprava polotovarů.
  • Ošetřování kuchyňského náčiní a vybavení.

Kvalifikace k výkonu povolání

Školní vzdělání

Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory:

Typ Název Kód
RVP Kuchař - číšník 65-51-H/01

Vhodnou školní přípravu poskytují také obory:

Typ Název Kód

Další vzdělání

Profesní kvalifikace

  • Kuchař/kuchařka teplých pokrmů (65-001-H)
  • Kuchař/kuchařka studené kuchyně (65-002-H)
  • Pomocný kuchař / pomocná kuchařka pokrmů rychlého občerstvení (65-003-E)
  • Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů (65-004-H)
  • Kuchař expedient / kuchařka expedientka (65-011-E)