Typ JP ID
WorkUnitTypeEnum.1 102302

Samostatný technik v krmivářství

Samostatný technik v krmivářství řídí výrobu a provoz, zajišťuje technologickou přípravu krmivářských výrobků, zodpovídá za řízení kontroly kvality surovin, doplňkových látek, premixů a hotových výrobků, zabývá se aplikací vědeckých poznatků a teorií při výzkumu a vývoji nových výrobních postupů a metod při výrobě krmných směsí a premixů a výživy zvířat .

Odborný směr: Potravinářství a krmivářství
Odborný podsměr: výroba krmiv a krmivářských výrobků
Kvalifikační úroveň: Bakalářský studijní program; Vyšší odborné vzdělání
Podřízené specializace:
Regulovaná jednotka práce: Ne

Pracovní činnosti

  • Dispečerské řízení výrob a provozů se složitým vnitřním členěním a četnými vnějšími vazbami.
  • Zajišťování technologické přípravy výroby krmných směsí a premixů u složitějších výrobních procesů.
  • Ověřování nových technologických postupů.
  • Zavádění nových krmivářských výrobků.
  • Tvorba vnitřních norem jakosti a kvality včetně správné výrobní praxe a stanovení kritických kontrolních bodů v procesu výroby.
  • Zajišťování kontroly dodržování technologické kázně.
  • Rozhodování o zastavení výroby či expedice.
  • Navrhování opatření ke zvýšení kvality výrobků.
  • Operativní řízení jakosti.
  • Zajišťování prevence v odstraňování nedostatků na úseku jakosti vyráběných krmných směsí a premixů.
  • Řešení konkrétních dílčích výzkumných a vývojových úkolů.
  • Zajišťování vstupních, mezioperačních a výstupních kontrol v procesu výroby krmných směsí a premixů.
  • Zajišťování a organizace procesu systému řízení jakosti při výrobě krmných směsí a premixů .
  • Dohled na dodržování pravidel BOZP a PO ve svěřeném úseku.
  • Vedení příslušné dokumentace.

Kvalifikace k výkonu povolání

Školní vzdělání

Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory:

Typ Název Kód
RVP Potravinářství 29-41-N/xx

Vhodnou školní přípravu poskytují také obory:

Typ Název Kód