Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 100856 |
Pracovník příjmu surovin pro výrobu potravin přijímá a skladuje suroviny pro výrobu potravin.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | nezařazeno do odborného podsměru |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Plzeňský kraj | 16 989 Kč | 38 571 Kč | 44 129 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 26 961 Kč | 35 156 Kč | 46 135 Kč | - | - | - |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 19 265 Kč | 30 515 Kč | 39 714 Kč | 22 217 Kč | 27 197 Kč | 34 788 Kč |
Středočeský kraj | 24 261 Kč | 34 509 Kč | 52 035 Kč | 23 366 Kč | 26 398 Kč | 32 781 Kč |
Jihočeský kraj | 21 392 Kč | 28 308 Kč | 37 422 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 23 493 Kč | 30 322 Kč | 38 886 Kč | 23 883 Kč | 30 504 Kč | 35 598 Kč |
Karlovarský kraj | 20 772 Kč | 28 696 Kč | 36 381 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 19 670 Kč | 29 179 Kč | 39 006 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 20 086 Kč | 29 347 Kč | 39 477 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 21 678 Kč | 30 414 Kč | 56 720 Kč | 25 406 Kč | 28 997 Kč | 33 870 Kč |
Pardubický kraj | 20 503 Kč | 26 993 Kč | 35 573 Kč | 24 808 Kč | 28 960 Kč | 33 565 Kč |
Kraj Vysočina | 22 719 Kč | 28 086 Kč | 36 626 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 21 572 Kč | 28 599 Kč | 36 237 Kč | 23 355 Kč | 28 645 Kč | 33 416 Kč |
Olomoucký kraj | 20 901 Kč | 29 438 Kč | 38 206 Kč | 21 922 Kč | 27 222 Kč | 31 515 Kč |
Zlínský kraj | 19 642 Kč | 28 539 Kč | 36 883 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 20 435 Kč | 28 163 Kč | 36 581 Kč | 23 389 Kč | 28 384 Kč | 34 437 Kč |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
7515 | Ochutnávači, degustátoři a kontroloři kvality potravin a nápojů a příbuzní pracovníci | 30 776 Kč | - |
8344 | Obsluha vysokozdvižných a jiných vozíků a skladníci | 29 833 Kč | 27 684 Kč |
75152 | Kontroloři kvality potravin a nápojů, laboranti | 30 116 Kč | - |
83443 | Skladníci, obsluha manipulačních vozíků | 29 112 Kč | 27 684 Kč |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž chladem | x | x | ||
Zátěž hlukem | x | x | ||
Zátěž prachem | x | x | ||
Zátěž chemickými látkami | x | x | ||
Zátěž invazivními alergeny | x | x | ||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | x | ||
Pracovní doba, směnnost | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Výrobce potravin | 29-51-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru potravinář, potravinářské práce | 2951H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem ve skupině oborů potravinářství a potravinářská chemie | 29xxE | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem ve skupině oborů potravinářství a potravinářská chemie | 29xxH |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11.A.5010 | Provádění hygienicko-sanitační činností v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.8107 | Provádění základní evidence při příjmu a skladování surovin pro výrobu potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.B.1036 | Obsluha strojů a zařízení pro manipulaci s potravinářskými surovinami | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3012 | Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11._.0001 | potravinářské suroviny, jejich skladování | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0002 | základní druhy strojů a zařízení v potravinářské výrobě | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0008 | zásady BOZP | 1 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 0 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 1 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 2 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 1 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 2 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 2 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 1 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 2 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 2 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 2 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 2 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 0 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 2 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 2 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 2 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf