Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 100847 |
Pracovník výroby zákusků a dortů zajišťuje výrobu hmot, jejich tvarování a tepelné opracování. Dohotovuje, zdobí a balí zákusky a dorty.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | výroba mouky, výroba pekárenských výrobků |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Plzeňský kraj | 19 670 Kč | 27 925 Kč | 32 559 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 23 429 Kč | 25 777 Kč | 32 890 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 20 805 Kč | 25 726 Kč | 32 455 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 19 220 Kč | 24 089 Kč | 28 386 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
7512 | Pekaři, cukráři (kromě šéfcukrářů) a výrobci cukrovinek | 23 165 Kč | - |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | x | ||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Cukrář | 29-54-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru cukrář, cukrovinkář, cukrářské práce | 2954H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru cukrář, cukrovinkář, cukrářské práce | 2954E | ||
KKOVTypeEnum.1 | Základní vzdělání v oboru základní škola | 7901C |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e14.D.3021 | Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.D.2971 | Volba technologického postupu pro výrobu zákusků a dortů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.A.3128 | Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.A.3102 | Zhotovování cukrářských těst, hmot a polotovarů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.A.1003 | Dělení, tvarování, plnění těst a dávkování hmot | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.A.3103 | Příprava a použití základních náplní a polev | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.A.1012 | Dohotovování a zdobení zákusků a dortů | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.A.6007 | Uchovávání, balení a expedice cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.D.3902 | Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.C.3012 | Prodej cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.B.1004 | Obsluha a seřizování strojů a zařízení na výrobu cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.5001 | Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14.D.8111 | Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e13._.0011 | technologie zpracování mouky | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14._.0013 | technologie výroby pekařských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14._.0014 | technologie výroby pečivářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e14._.0016 | technologie výroby cukrářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e16._.0018 | technologie výroby cukrovinkářských výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 1 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 2 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 3 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 3 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 2 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 3 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 3 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 3 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.