Typ JP | ID |
---|---|
WorkUnitTypeEnum.2 | 100840 |
Prodejce výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb zajišťuje příjem, základní evidenci, posuzování jakosti, skladování a prodej masa, masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků.
Odborný směr: | Potravinářství a krmivářství |
Odborný podsměr: | zpracování masa, masných výrobků a ryb |
Kvalifikační úroveň: | Střední vzdělání s výučním listem tříleté |
Alternativní názvy: | Průmyslový drůbežář, Zpracovatel drůbeže, Zpracovatel masa, Zpracovatel ryb, Butcher, Meat cutter, Slaughterer |
Regulovaná jednotka práce: | Ne |
Mzdová sféra | Platová sféra | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
Kraj | Od | Medián | Do | Od | Medián | Do |
Hlavní město Praha | 16 541 Kč | 26 446 Kč | 37 284 Kč | - | - | - |
Středočeský kraj | 16 544 Kč | 23 090 Kč | 34 040 Kč | - | - | - |
Jihočeský kraj | 17 528 Kč | 24 876 Kč | 32 289 Kč | - | - | - |
Plzeňský kraj | 16 868 Kč | 25 030 Kč | 35 485 Kč | - | - | - |
Karlovarský kraj | 14 891 Kč | 22 442 Kč | 33 320 Kč | - | - | - |
Ústecký kraj | 16 609 Kč | 22 665 Kč | 34 672 Kč | - | - | - |
Liberecký kraj | 17 290 Kč | 22 673 Kč | 33 385 Kč | - | - | - |
Královéhradecký kraj | 17 000 Kč | 22 954 Kč | 33 700 Kč | - | - | - |
Pardubický kraj | 17 070 Kč | 23 156 Kč | 33 007 Kč | - | - | - |
Kraj Vysočina | 17 234 Kč | 22 542 Kč | 32 119 Kč | - | - | - |
Jihomoravský kraj | 16 572 Kč | 23 044 Kč | 32 453 Kč | - | - | - |
Olomoucký kraj | 15 442 Kč | 21 714 Kč | 31 434 Kč | - | - | - |
Zlínský kraj | 16 872 Kč | 20 916 Kč | 31 422 Kč | - | - | - |
Moravskoslezský kraj | 16 612 Kč | 22 909 Kč | 33 559 Kč | - | - | - |
Medián za ČR celkem | |||
---|---|---|---|
CZ-ISCO | Mzdová sféra | Platová sféra | |
5223 | Prodavači v prodejnách | 23 692 Kč | 25 148 Kč |
52232 | Prodavači potravinářského zboží | 23 022 Kč | 24 716 Kč |
Název | 1 | 2 | 3 | 4 |
---|---|---|---|---|
Zátěž chladem | x | |||
Zátěž biologickými činiteli způsobujícími onemocnění | x | |||
Celková fyzická zátěž | x | |||
Zátěž trupu a páteře s převahou statické práce (manipulace s břemeny) | x | |||
Zátěž teplem | x | |||
Zátěž hlukem | x | |||
Zátěž vibracemi | x | |||
Zátěž prachem | x | |||
Zátěž chemickými látkami | x | |||
Zátěž invazivními alergeny | x | |||
Zátěž ionizujícím zářením | x | |||
Zátěž neionizujícím zářením a elektromagnetickým polem včetně laserů | x | |||
Zraková zátěž | x | |||
Lokální zátěž - zátěž malých svalových skupin | x | |||
Lokální zátěž jemné motoriky | x | |||
Zátěž prací v omezeném nebo uzavřeném prostoru | x | |||
Zátěž prací v nevhodných pracovních polohách | x | |||
Práce ve výškách | x | |||
Duševní zátěž | x | |||
Zvýšené riziko úrazu pracovníka | x | |||
Zvýšené riziko obecného ohrožení | x | |||
Pracovní doba, směnnost | x |
Nejvhodnější školní přípravu poskytují obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
RVP | Řezník - uzenář | 29-56-H/01 | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru řezník-uzenář, řeznické a uzenářské práce | 2956H |
Vhodnou školní přípravu poskytují také obory: |
||||
---|---|---|---|---|
Typ | Název | Kód | ||
KKOVTypeEnum.1 | Střední vzdělání s výučním listem v oboru řezník-uzenář, řeznické a uzenářské práce | 2956E |
Odborné dovednosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11.A.6129 | Příjem a základní evidence masa, masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.D.3906 | Posuzování jakosti masa, masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.B.1062 | Příprava a prodej mletého masa | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.6132 | Skladování masa a masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků v prodejnách | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.C.3002 | Prodej masa a masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.B.1063 | Obsluha strojního a technologického vybavení při prodeji masa a masných výrobků, drůbežích masných výrobků a dalších výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11.A.5001 | Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Odborné znalosti |
|||
---|---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 1-8 | Vhodnost |
e11._.0021 | technologie zpracování masa a výroba masných výrobků | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0061 | systémy a standardy kvality v potravinářství | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
l24._.0008 | zásady BOZP | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
e11._.0092 | hygiena potravin | 3 | CompetenceSuitabilityEnum.2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c2_manualu.pdf
Obecné dovednosti |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-3 |
b01 | Počítačová způsobilost | 1 |
b02 | Způsobilost k řízení osobního automobilu | 0 |
b03 | Numerická způsobilost | 1 |
b04 | Ekonomické povědomí | 1 |
b05 | Právní povědomí | 1 |
b06 | Jazyková způsobilost v češtině | 2 |
b07 | Jazyková způsobilost v angličtině | 0 |
b08 | Jazyková způsobilost v dalším cizím jazyce | 0 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c10_manualu.pdf
Měkké kompetence |
||
---|---|---|
Kód | Název | Úroveň 0-5 |
2.1 | Kompetence k efektivní komunikaci | 3 |
2.6 | Kompetence k vedení lidí | 0 |
3.3 | Kompetence k objevování a orientaci v informacích | 2 |
1.4 | Kompetence ke zvládání stresu a zátěže | 3 |
4.1 | Kompetence k aktivnímu přístupu | 3 |
1.1 | Kompetence k celoživotnímu vzdělávání | 2 |
4.2 | Kompetence k plánování a organizování práce | 3 |
4.4 | Kompetence k řešení problémů | 3 |
4.5 | Kompetence k samostatnosti | 3 |
4.6 | Kompetence k výkonnosti | 3 |
2.3 | Kompetence k orientaci na zákazníka a uspokojování zákaznických potřeb | 3 |
1.2 | Kompetence k flexibilitě | 3 |
1.3 | Kompetence ke kreativitě | 3 |
2.2 | Kompetence ke kooperaci | 3 |
2.4 | Kompetence k ovlivňování a rozvíjení ostatních | 2 |
Popisy úrovní naleznete zde: https://nsp.cz/downloads/Priloha_c9_manualu.pdf
Přesné posouzení zdravotního stavu s následným doporučením nebo nedoporučením výkonu tohoto povolání je možné pouze po konzultaci s lékařem.